Brygger: Reinhard Mjaatvedt
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 5D Altbier
OG: 1052
FG: 1012
Mengde vørter: 55,0l
Mengde ferdig øl: 45,0l
Alkoholstyrke: 5,1%
Beregnet IBU: 42,5
Beregnet farge: 31 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
5,70 kg Pilsner 
4,30 kg Munich Malt 
0,50 kg Wheat Malt, 
0,25 kg Caramunich Malt 
0,25 kg Melanoiden Malt 
0,20 kg Carafa III

[B]Humle og krydder[/B]
100,00 g Perle [8,00 %] - Boil 80,0 min
50,00 g Tettnang [2,80 %] - Boil 10,0 min 
40,00 g Tettnang [2,80 %] - Boil 0,0 min

[B]Andre ingredienser[/B]
Add 1.5 ml phosphoric acid per 25L brewing liquor for mash only
Add 2g Calcium Cloride in mash

1,00 Items Whirlfloc Tablet (Boil 10,0 mins)  
2,00 tsp Yeast Nutrient (Boil 10,0 mins)

[B]Meskeinformasjon[/B]
Protein Rest:Add 15 l of water at 70C step temp 50C for 30 min 
Saccharification1: Add 12 l of water at 85 C step temp 62C for 30 min 
Sacccharification2: Add 12 l of water at 87C step temp 68C for 30 min

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: Whitelabs WLP029
Gjærmengde: 4 liter starter
Informasjon om gjæring:
Ferment at 16C for 10 days.
Raise temp to 20C last 2 days
Siphon off the yeast in new barrel and lager for 2 weeks before bottling

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 28. november 2015
Flasket: 5. januar 2016
Filtrert: Nei
Karbonering: N