Brygger: Stian Gustavsen Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 3A Helles bock/Maibock OG: 1,068 FG: 1,010 Mengde vørter: 25,0l Mengde ferdig øl: 22,0l Alkoholstyrke: 7,6% Beregnet IBU: 29,8 Beregnet farge: 14,7 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] 4,9 kg pils 2 kg lys munich 0,10 kg melanoiden [B]Humle og krydder[/B] 75g Hallertauer Mittelfruh FWH 15g Hallertauer Mittelfruh @ 2 minutter [B]Andre ingredienser[/B] Protafloc og gjærnæring @ 15 minutter 1,5 ts hver av caso4 og cacl i meskevannet [B]Meskeinformasjon[/B] Mesket på 65 over natta Mesket ut v/ 77 grader i fem minutter [B]Gjæring[/B] Gjærtype: WLP833 Gjærmengde: 4 liter starter Informasjon om gjæring: 3 minutter o2 ved pitch og mye gjær. 8 grader i fem dager, så daglig oppramping med ca 0,8 grader per dag, der opprampingen er mindre pr dag i begynnelsen og mer hele grader de siste dagene. Denne sto rett i underkant av tre uker og avsluttet ved 16,1 grader. [B]Kommentarer[/B] 6g/liter ved flasking. [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 3. februar 2018 Flasket: 21. februar 2018 Filtrert: Nei Karbonering: N