Brygger: Stian Gustavsen 
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 3A Helles bock/Maibock
OG: 1,068
FG: 1,010
Mengde vørter: 25,0l
Mengde ferdig øl: 22,0l
Alkoholstyrke: 7,6%
Beregnet IBU: 29,8
Beregnet farge: 14,7 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
4,9 kg pils
2 kg lys munich
0,10 kg melanoiden

[B]Humle og krydder[/B]
75g Hallertauer Mittelfruh FWH
15g Hallertauer Mittelfruh @ 2 minutter

[B]Andre ingredienser[/B]
Protafloc og gjærnæring @ 15 minutter

1,5 ts hver av caso4 og cacl i meskevannet

[B]Meskeinformasjon[/B]
Mesket på 65 over natta
Mesket ut v/ 77 grader i fem minutter

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: WLP833
Gjærmengde: 4 liter starter
Informasjon om gjæring:
3 minutter o2 ved pitch og mye gjær. 8 grader i fem dager, så daglig oppramping med ca 0,8 grader per dag, der opprampingen er mindre pr dag i begynnelsen og mer hele grader de siste dagene. Denne sto rett i underkant av tre uker og avsluttet ved 16,1 grader.

[B]Kommentarer[/B]
6g/liter ved flasking.

[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 3. februar 2018
Flasket: 21. februar 2018
Filtrert: Nei
Karbonering: N