Brygger: Jan Børge Stav
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 13F Klassisk norsk juleøl
OG: 1068
FG: 1015
Mengde vørter: 25,0l
Mengde ferdig øl: 21,0l
Alkoholstyrke: 7,0%
Beregnet IBU: 25,0
Beregnet farge: 38 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
1700 g bohemian pilsen
3700 g munich type 2
200 g caramalt
250 g crystalmalt
100 carafa 2 special

[B]Humle og krydder[/B]
12 g saaz 60 min
16 g Northern brewer 60 min
27 g saaz 15 min

[B]Andre ingredienser[/B]


[B]Meskeinformasjon[/B]
64 grader i 60 min
77 grader i 5 min

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: WLP833
Gjærmengde: Ca 3 dl slurry
Informasjon om gjæring:
10 dager på 11 grader
3 dager på 15 grader
3 dager på 10 grader
1 dag på 7 grader
5 dager på 4 grader

[B]Kommentarer[/B]
Tappet til corneliusfat 14/12-15
og lagret på 4 grader.

[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 21. november 2015
Flasket: 8. oktober 2016
Filtrert: Nei
Karbonering: F