Brygger: Stian H. Bøe
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 9B Amerikansk barley wine
OG: 1094
FG: 1012
Mengde vørter: 50,0l
Mengde ferdig øl: 46,0l
Alkoholstyrke: 10,9%
Beregnet IBU: 96,0
Beregnet farge: 28 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
1 kg demerara sukker
Malt

[B]Humle og krydder[/B]
Summit
Ahtanum
Centennial
Chinook
Galaxy

[B]Andre ingredienser[/B]


[B]Meskeinformasjon[/B]
Mesket på 67 grader i 90 minutt.
Mash out på 75 grader.

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: 2 glass wlp 001
Gjærmengde: 2l steppet x4
Informasjon om gjæring:
Pitcha gjær på 15 grader.
Økte til 17 grader i 2 døgn
18 grader i 4 døgn
20 grader i 12 døgn

[B]Kommentarer[/B]
Gjærte ned lengre enn forventet.

[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 8. februar 2014
Flasket: 26. februar 2014
Filtrert: Nei
Karbonering: N