Brygger: Thomas Hellberg Hagen Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 3B Bock OG: 1,065 FG: 1,017 Mengde vørter: 50,0l Mengde ferdig øl: 50,0l Alkoholstyrke: 6,4% Beregnet IBU: 26,1 Beregnet farge: 28,7 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] 12.833 kg Munich I (91.03%) 1.124 kg Melanoidin (7.97%) 0.141 kg Chocolate, Pale (1%) [B]Humle og krydder[/B] 110.0 g Hallertau Mittlefrueh Pellet (4.35% Alpha) @ 60 Minutes (Boil) (2.2 g/L) 50.0 g Hallertau Mittlefrueh Pellet (4.35% Alpha) @ 15 Minutes (Boil) (1 g/L) 58.0 g Hallertau Mittlefrueh Pellet (4.35% Alpha) @ 2 Minutes (Boil) (1.2 g/L) [B]Andre ingredienser[/B] 1 Whirlfloc Tablet @ 15 Minutes (Boil) 1 Yeast Nutrient @ 15 Minutes (Boil) [B]Meskeinformasjon[/B] STartet innmesk på 75 grader. MEsken holdt 70 grader da alt var rørt inn. Temperaturen falt ned til 68 grader innen ti minutter. Det laveste vi registrerte var 67,5 grader. MEsket ut 10 minutter på 78 grader. [B]Gjæring[/B] Gjærtype: WLP833 Gjærmengde: 5 Informasjon om gjæring: Primary: 3 days @ 7° C Secondary: 7 days @ 9° C Tertiary: 4 days @ 13° C Lager: 14 days @ 9° C Age: 100 days @ 12° C [B]Kommentarer[/B] Primet med 260g sukker, 2,5 vol co2 [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 16. april 2015 Flasket: 14. mai 2015 Filtrert: Nei Karbonering: N