Brygger: Kolbjørn Haugen Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 8D Porter OG: 1061 FG: 1012 Mengde vørter: 49,0l Mengde ferdig øl: 45,0l Alkoholstyrke: 6,4% Beregnet IBU: 32,9 Beregnet farge: 50,2 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] 9 kg Maris Otter pale Malt 2 kg Munich 400 g Crystal 600 g Chocolate 100 g Smoked Malt 150 g Coffee Malt 350 g Black Malt 250 g dark dry malt ekstrakt [B]Humle og krydder[/B] 70 g Challenger 8 % i 60 min 40 g East Kent Goldings 4,06 % i 15 min 40 g East Kent Goldings 4,06 % i 1 min [B]Andre ingredienser[/B] 2 ts Natron og 5 g kalsiumklorid for vannjustering 16 g klarurt i de siste 10 minutter av koketiden [B]Meskeinformasjon[/B] Mesket på 68 grader i 60 min og med en utmesk på 78 grader i 8 min [B]Gjæring[/B] Gjærtype: Danstar Nottingham Gjærmengde: 2 pakker Informasjon om gjæring: Gjæret på 20 grader i fjorten dager,. [B]Kommentarer[/B] [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 12. januar 2013 Flasket: 26. januar 2013 Filtrert: Nei Karbonering: N