Brygger: Kolbjørn Haugen
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 8D Porter
OG: 1061
FG: 1012
Mengde vørter: 49,0l
Mengde ferdig øl: 45,0l
Alkoholstyrke: 6,4%
Beregnet IBU: 32,9
Beregnet farge: 50,2 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
9 kg Maris Otter pale Malt
2 kg Munich
400 g Crystal
600 g Chocolate
100 g Smoked Malt
150 g Coffee Malt
350 g Black Malt
250 g dark dry malt ekstrakt

[B]Humle og krydder[/B]
70 g Challenger 8 % i 60 min
40 g East Kent Goldings 4,06 % i 15 min
40 g East Kent Goldings 4,06 % i 1 min

[B]Andre ingredienser[/B]
2 ts Natron og 5 g kalsiumklorid for vannjustering
16 g klarurt i de siste 10 minutter av koketiden

[B]Meskeinformasjon[/B]
Mesket på 68 grader i 60 min og med en utmesk på 78 grader i 8 min

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: Danstar Nottingham
Gjærmengde: 2 pakker
Informasjon om gjæring:
Gjæret på 20 grader i fjorten dager,.

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 12. januar 2013
Flasket: 26. januar 2013
Filtrert: Nei
Karbonering: N