Brygger: Olav Rostveit
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 4H Irsk rød
OG: 1,053
FG: 1,014
Mengde vørter: 185,0l
Mengde ferdig øl: 170,0l
Alkoholstyrke: 5,4%
Beregnet IBU: 22,0
Beregnet farge: 28 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
25 kg Lys Munchener
4,9 kg Melanoidin
6,6 kg Red X
1,7 kg Lys Karamell
0,4 kg Roasted

[B]Humle og krydder[/B]
160 g Northern Brewer  60 min.
100 g East Kent Golding 10 min.

[B]Andre ingredienser[/B]
5 g Protafloc 15 min. kok.
Brewers Clarex i gjæringskar.
Klarin av ferdig øl med Superkleer/Magicol 250AS

[B]Meskeinformasjon[/B]
Mesk 64 gr.C i 90 min.
Utmesk 78 gr.C 15 min.

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: Mangrove Jacks M07
Gjærmengde: 70 gram.
Informasjon om gjæring:
Startet gjæring på 18 gr.C
Økte temp. til 19 gr.C etter 4 dgr.
Økte til 21 gr.C siste uke.

[B]Kommentarer[/B]
Dato for flasketapping er egentlig dato for fattapping. flasker ble mottrykksfylt 2016-08-22.

[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 28. desember 2015
Flasket: 14. januar 2016
Filtrert: Nei
Karbonering: N