Brygger: Reinhard Mjaatvedt
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 2E Mørk tsjekkisk lager
OG: 1052
FG: 1012
Mengde vørter: 54,0l
Mengde ferdig øl: 46,0l
Alkoholstyrke: 5,0%
Beregnet IBU: 25,0
Beregnet farge: 0 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
9,50 kg       Weyermann Pilsner 
1,30 kg       Caramunich Malt       
1,30 kg       Munich Malt - 10L      
0,25 kg       Chocolate Malt

[B]Humle og krydder[/B]
100,00 gm    Saaz [4,00 %]  (60 min)                        
50,00 gm      Saaz [4,00 %]  (20 min)                  
25,00 gm      Saaz [4,00 %]  (5 min)

[B]Andre ingredienser[/B]
2,00 tsp Irish Moss i koketank 10 min før slutt
2 stk Servomyces i koketank 10 min før slutt

[B]Meskeinformasjon[/B]
90 minutter ved 67C
2 spisesjeer 5.2 Stabiliser i mesketanken

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: Fermentis S-23
Gjærmengde: Gjenbruk fra Pilsner brygg
Informasjon om gjæring:
2 uker ved 9C

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 27. januar 2013
Flasket: 21. februar 2013
Filtrert: Nei
Karbonering: N