Brygger: Espen Kalstad Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 5G Old ale OG: 1091 FG: 1032 Mengde vørter: 28,0l Mengde ferdig øl: 20,0l Alkoholstyrke: 7,7% Beregnet IBU: 44,0 Beregnet farge: 49 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] Maris Otter Pale Malt 5 EBC 6200 g Amber Malt 45 EBC 400 g Cara Red 40 EBC 100 g Crystal Malt 150 EBC 700 g Special B 300 EBC 400 g Black Strap melasse 100 EBC 100 g [B]Humle og krydder[/B] Simcoe 13% alpha 8 g 60 minutes East Kent Golding 6% alpha 20 g 15 minutes East Kent Golding 6% alpha 20 g 1 minutes East Kent Golding 6% alpha 45 g 60 minutes [B]Andre ingredienser[/B] Irish Moss tilsatt 15 minutter før kokeslutt. [B]Meskeinformasjon[/B] 67 grader i 90 minutter. No-sparge. [B]Gjæring[/B] Gjærtype: Wyeast 1968 Gjærmengde: To pakker i en to liters-starter. Informasjon om gjæring: Gjæret på 19 grader i 18 dager. Lagret på 10 grader i fem måneder. [B]Kommentarer[/B] Kokte i to timer. Tok av tre liter fra vørteren og kokte ned til ca. en halvliter. Andre medbryggere: Pål Rolfsen, Bjarke Vang, Simon Appelblad. [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 4. oktober 2012 Flasket: 22. oktober 2012 Filtrert: Nei Karbonering: N