Brygger: Espen Kalstad
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 5G Old ale
OG: 1091
FG: 1032
Mengde vørter: 28,0l
Mengde ferdig øl: 20,0l
Alkoholstyrke: 7,7%
Beregnet IBU: 44,0
Beregnet farge: 49 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
Maris Otter Pale Malt         5	EBC	 	6200	g
Amber Malt	 	        45    EBC	 	400	g
Cara Red	 	                40	EBC	 	100	g
Crystal Malt	                150	EBC	 	700	g
Special B	 	                300	EBC	 	400	g
Black Strap melasse	 	100	EBC	 	100	g

[B]Humle og krydder[/B]
Simcoe	                13%	alpha	 	8 g	 	60	minutes
East Kent Golding	 6%	alpha	 	20 g	 	15	minutes
East Kent Golding	 6%	alpha	 	20 g	 	1	minutes
East Kent Golding	 6%	alpha	 	45 g	 	60	minutes

[B]Andre ingredienser[/B]
Irish Moss tilsatt 15 minutter før kokeslutt.

[B]Meskeinformasjon[/B]
67 grader i 90 minutter. No-sparge.

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: Wyeast 1968
Gjærmengde: To pakker i en to liters-starter.
Informasjon om gjæring:
Gjæret på 19 grader i 18 dager. Lagret på 10 grader i fem måneder.

[B]Kommentarer[/B]
Kokte i to timer. Tok av tre liter fra vørteren og kokte ned til ca. en halvliter.

Andre medbryggere: Pål Rolfsen, Bjarke Vang, Simon Appelblad.

[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 4. oktober 2012
Flasket: 22. oktober 2012
Filtrert: Nei
Karbonering: N