Brygger: Carl Christensen Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 11B Mørk sterk belgisk ale OG: 1095 FG: 1021 Mengde vørter: 20,0l Mengde ferdig øl: 19,0l Alkoholstyrke: 9,7% Beregnet IBU: 90,0 Beregnet farge: 45 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] 6.000 kg Pilsner (72.29%) 1.000 kg Caramunich III (12.05%) 0.500 kg Wheat Malt (6.02%) 0.450 kg Brown Sugar, Dark (5.42%) 0.200 kg Cane Sugar (2.41%) 0.150 kg Chocolate, Pale (1.81%) [B]Humle og krydder[/B] 30.0 g Simcoe Pellet (12.2% Alpha) @ 75 Minutes (Boil) (1.5 g/L) 30.0 g Centennial Pellet (9.7% Alpha) @ 60 Minutes (Boil) (1.5 g/L) 50.0 g Centennial Pellet (9.7% Alpha) @ 15 Minutes (Boil) (2.5 g/L) [B]Andre ingredienser[/B] 400 Rosiner i stede for sukker [B]Meskeinformasjon[/B] Single step Infusion at 66°C for 60 Minutes. [B]Gjæring[/B] Gjærtype: WLP540 - Abbey IV Ale Gjærmengde: 1 pakke i starter Informasjon om gjæring: Fermented at 20°C with WLP540 - Abbey IV Ale [B]Kommentarer[/B] Dette er en robust mørk belgisk strong ale. Oppskriften er en slags hybrid mellom en amerikansk barleywine og dubbel, noe som finner sin plass i den noe løsere stilen den har fallt in i. Dette er en av de få stilene som utfordrer til friere egenhet og kreativitet. Resultatet faller uansett helt klart i det sterke belgiske smak og aroma bildet. også når det gjelder sterk karbonering, men med kraftig kropp. Tolkningen passer kanskje best til en alternative quadruppel. Rosinene ble tilsatt i en blanding eller pure med brunt rørsukker til slutt i kokingen. [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 12. november 2012 Flasket: 20. desember 2012 Filtrert: Nei Karbonering: N