Brygger: Carl Christensen
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 11B Mørk sterk belgisk ale
OG: 1095
FG: 1021
Mengde vørter: 20,0l
Mengde ferdig øl: 19,0l
Alkoholstyrke: 9,7%
Beregnet IBU: 90,0
Beregnet farge: 45 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
6.000 kg Pilsner (72.29%)
1.000 kg Caramunich III (12.05%)
0.500 kg Wheat Malt (6.02%)
0.450 kg Brown Sugar, Dark (5.42%)
0.200 kg Cane Sugar (2.41%)
0.150 kg Chocolate, Pale (1.81%)

[B]Humle og krydder[/B]
30.0 g Simcoe Pellet (12.2% Alpha) @ 75 Minutes (Boil) (1.5 g/L)
30.0 g Centennial Pellet (9.7% Alpha) @ 60 Minutes (Boil) (1.5 g/L)
50.0 g Centennial Pellet (9.7% Alpha) @ 15 Minutes (Boil) (2.5 g/L)

[B]Andre ingredienser[/B]
400 Rosiner i stede for sukker

[B]Meskeinformasjon[/B]
Single step Infusion at 66°C for 60 Minutes.

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: WLP540 - Abbey IV Ale
Gjærmengde: 1 pakke i starter
Informasjon om gjæring:
Fermented at 20°C with WLP540 - Abbey IV Ale

[B]Kommentarer[/B]
Dette er en robust mørk belgisk strong ale. Oppskriften er en slags hybrid mellom en amerikansk barleywine og dubbel, noe som finner sin plass i den noe løsere stilen den har fallt in i. Dette er en av de få stilene som utfordrer til friere egenhet og kreativitet. Resultatet faller uansett helt klart i det sterke belgiske smak og aroma bildet. også når det gjelder sterk karbonering, men med kraftig kropp. Tolkningen passer kanskje best til en alternative quadruppel. Rosinene ble tilsatt i en blanding eller pure med brunt rørsukker til slutt i kokingen.

[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 12. november 2012
Flasket: 20. desember 2012
Filtrert: Nei
Karbonering: N