Brygger: Kai Berthelsen
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 1A Moderne lys lager
OG: 1060
FG: 1009
Mengde vørter: 100,0l
Mengde ferdig øl: 86,0l
Alkoholstyrke: 6,3%
Beregnet IBU: 32,4
Beregnet farge: 0 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
21 kg pilsnermalt (Sophus Fuflesang)

[B]Humle og krydder[/B]
60 gr. Hallertau pellets, 15.4 % 90 minutter
70 gr. Saazpellets 3,4% 10 minutter

[B]Andre ingredienser[/B]
1/2dl klasiumklorid ved innmesking
1 tablett Protafloc 10 min før kokeslutt

[B]Meskeinformasjon[/B]
Direkte innmesking på 68grader, ca 55 liter vann til 21 kg malt
Forsukringstid 50 min
Deretter 76 gr på vann for avrenning til 100 liter vørter i kokekar.
Avrenningstid ca 1t 50 min.

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: Lagergjær fra Arendals Bryggeri
Gjærmengde: 1 liter til 88 liter vørter
Informasjon om gjæring:
Gjæringstemp 8.5 grader i 14 dager

[B]Kommentarer[/B]
320 gr demarara-sukker kokt i 1 liter vann for ettergjæring.

[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 2. november 2012
Flasket: 16. november 2012
Filtrert: Nei
Karbonering: N