Brygger: Kai Berthelsen Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 1A Moderne lys lager OG: 1060 FG: 1009 Mengde vørter: 100,0l Mengde ferdig øl: 86,0l Alkoholstyrke: 6,3% Beregnet IBU: 32,4 Beregnet farge: 0 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] 21 kg pilsnermalt (Sophus Fuflesang) [B]Humle og krydder[/B] 60 gr. Hallertau pellets, 15.4 % 90 minutter 70 gr. Saazpellets 3,4% 10 minutter [B]Andre ingredienser[/B] 1/2dl klasiumklorid ved innmesking 1 tablett Protafloc 10 min før kokeslutt [B]Meskeinformasjon[/B] Direkte innmesking på 68grader, ca 55 liter vann til 21 kg malt Forsukringstid 50 min Deretter 76 gr på vann for avrenning til 100 liter vørter i kokekar. Avrenningstid ca 1t 50 min. [B]Gjæring[/B] Gjærtype: Lagergjær fra Arendals Bryggeri Gjærmengde: 1 liter til 88 liter vørter Informasjon om gjæring: Gjæringstemp 8.5 grader i 14 dager [B]Kommentarer[/B] 320 gr demarara-sukker kokt i 1 liter vann for ettergjæring. [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 2. november 2012 Flasket: 16. november 2012 Filtrert: Nei Karbonering: N