Brygger: Kenneth Hjelm
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 12E Berliner weisse
OG: 1,039
FG: 1,009
Mengde vørter: 26,0l
Mengde ferdig øl: 25,0l
Alkoholstyrke: 4,3%
Beregnet IBU: 4,8
Beregnet farge: 51 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
Etter 1 uke gjæring ble det lagt til 1L Pasjonsfruktpuree fra Select som hevet FG med 0.011 og da gjæret ned igjen i påfølgende uke.

[B]Humle og krydder[/B]
10 g Cascade (7%) ved start kok til slutt kok, hadde totalt 20 minutt kok.

[B]Andre ingredienser[/B]
Før koking hadde jeg i 1L Biola i vørteren og lot det surne i 24 timer på 45 grader, før 20 minutt kok.

[B]Meskeinformasjon[/B]
45 min på 68 grader, 15 min på 78 grader.

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: Safale 0-5
Gjærmengde: 11.5g Tørrgjær
Informasjon om gjæring:
1 uke på 20 grader, la til puree, stod 4 dager på 20 grader så 3 dager på 22 grader.

[B]Kommentarer[/B]
Denne har jeg vært veldig spent på, med denne så er formålet å sjokkere. Ved første blikk er den mørk og kan minne om en stout med høy alkoholprosent, men ved lukt og smak så er den syrlig og frisk med en smak av pasjonsfrukt. Man kan vel sette den i kategorien "Imperial Berlinerweisse", men på 4.2 så vil jeg kun kalle den en Passionfruit Berlinerweisse.

[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 15. februar 2017
Flasket: 1. mars 2017
Filtrert: Nei
Karbonering: N