Brygger: Marius Kristiansen
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 6B Amerikansk IPA
OG: 1,066
FG: 1,012
Mengde vørter: 22,0l
Mengde ferdig øl: 14,0l
Alkoholstyrke: 7,4%
Beregnet IBU: 69,0
Beregnet farge: 12 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
4 040 gram pilsner malt
1 155 gram pale malt
580 gram caramalt (31 EBC)

[B]Humle og krydder[/B]
5 gram Simcoe (11,4 alfa) på 60 minutter

65 gram Simcoe (11,4 alfa) på flame out
65 gram Mosaic (12 alfa) på flame out
65 gram Galaxy (15 alfa) på flame out
65 gram Equinox (13,9 alfa) på flame out

Tørrhumle (på 14,4 grader) i 7 dager:

30 gram Simcoe
35 gram Mosaic
35 gram Galaxy
35 gram Equinox

[B]Andre ingredienser[/B]
Whirlfloc: 0,5 tablett på 15 minutter

Gjærnæring: 1 kapsel WLN 3200 på 10 minutter

Vannjustering:

I mesken: 7,9 gram kalsiumklorid (flytende form 33 %), 5,3 gram kalsiumsulfat og 2 ml melkesyre

I skyllevann: 

1,6 gram kalsiumklorid (flytende form 33 %) og 1,1 gram kalsiumsulfat

[B]Meskeinformasjon[/B]
90 minutter på 66 grader. Utmesk i 10 minutter på 77 grader.

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: WLP001
Gjærmengde: 223 mrd celler
Informasjon om gjæring:
Oksygenerte ølet i 50 sekunder med en flow på 1 liter per minutt.

Pitchet på ca. 15 grader. Lot stige til 17 grader. Økte tempearturen til 18 grader 24 timer etter pitch. Økte til 19 grader etter nye 24 timer og lot gjære ut. Reduserte temperaturen til 14,4 grader på dag 11/12 og tørrhumlet i totalt 7 dager før flasking.

[B]Kommentarer[/B]
Volumene jeg har oppgitt er 22 liter etter kokeslutt. Før flasking, etter omstikking hadde jeg 14 liter med øl.

[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 16. januar 2016
Flasket: 4. februar 2016
Filtrert: Nei
Karbonering: N