Brygger: Marius Kristiansen Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 6B Amerikansk IPA OG: 1,066 FG: 1,012 Mengde vørter: 22,0l Mengde ferdig øl: 14,0l Alkoholstyrke: 7,4% Beregnet IBU: 69,0 Beregnet farge: 12 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] 4 040 gram pilsner malt 1 155 gram pale malt 580 gram caramalt (31 EBC) [B]Humle og krydder[/B] 5 gram Simcoe (11,4 alfa) på 60 minutter 65 gram Simcoe (11,4 alfa) på flame out 65 gram Mosaic (12 alfa) på flame out 65 gram Galaxy (15 alfa) på flame out 65 gram Equinox (13,9 alfa) på flame out Tørrhumle (på 14,4 grader) i 7 dager: 30 gram Simcoe 35 gram Mosaic 35 gram Galaxy 35 gram Equinox [B]Andre ingredienser[/B] Whirlfloc: 0,5 tablett på 15 minutter Gjærnæring: 1 kapsel WLN 3200 på 10 minutter Vannjustering: I mesken: 7,9 gram kalsiumklorid (flytende form 33 %), 5,3 gram kalsiumsulfat og 2 ml melkesyre I skyllevann: 1,6 gram kalsiumklorid (flytende form 33 %) og 1,1 gram kalsiumsulfat [B]Meskeinformasjon[/B] 90 minutter på 66 grader. Utmesk i 10 minutter på 77 grader. [B]Gjæring[/B] Gjærtype: WLP001 Gjærmengde: 223 mrd celler Informasjon om gjæring: Oksygenerte ølet i 50 sekunder med en flow på 1 liter per minutt. Pitchet på ca. 15 grader. Lot stige til 17 grader. Økte tempearturen til 18 grader 24 timer etter pitch. Økte til 19 grader etter nye 24 timer og lot gjære ut. Reduserte temperaturen til 14,4 grader på dag 11/12 og tørrhumlet i totalt 7 dager før flasking. [B]Kommentarer[/B] Volumene jeg har oppgitt er 22 liter etter kokeslutt. Før flasking, etter omstikking hadde jeg 14 liter med øl. [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 16. januar 2016 Flasket: 4. februar 2016 Filtrert: Nei Karbonering: N