Brygger: Tommy Bratseth Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 9E Imperial stout OG: 1095 FG: 1024 Mengde vørter: 38,0l Mengde ferdig øl: 27,0l Alkoholstyrke: 10,0% Beregnet IBU: 79,0 Beregnet farge: 120 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] 11500 gram Maris Otter 2500 gram Pale Rye Malt 1200 gram Crystal Rye Malt 900 gram Munich Malt 800 gram Crystal Malt 800 gram Chocolate Malt 500 gram Black Malt [B]Humle og krydder[/B] 70 gram Chinook 13,3% alfasyre 90min kok 130 gram Bobek 5,5% alfasyre 30min kok 30 gram Stella 15,7 alfasyre 30min kok 80 gram Columbus 12,9 alfasyre 0min (whirpool) [B]Andre ingredienser[/B] 4ml Chalsium Chloride i mesk 4ml Lactic Acid i mesk 2stk protofloc 10 min kok 2ts gjærnæring 5min kok [B]Meskeinformasjon[/B] 63 grader i 120 min [B]Gjæring[/B] Gjærtype: WLP 007 English Dry Yeast Gjærmengde: 4 rør i 3L starter Informasjon om gjæring: 19grader i 23 dager [B]Kommentarer[/B] [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 21. oktober 2012 Flasket: 13. november 2012 Filtrert: Nei Karbonering: N