Brygger: Tommy Bratseth
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 9E Imperial stout
OG: 1095
FG: 1024
Mengde vørter: 38,0l
Mengde ferdig øl: 27,0l
Alkoholstyrke: 10,0%
Beregnet IBU: 79,0
Beregnet farge: 120 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
11500 gram Maris Otter                  
2500 gram Pale Rye Malt              
1200 gram Crystal Rye Malt          
900 gram Munich Malt                 
800 gram Crystal Malt                 
800 gram Chocolate Malt            
500 gram Black Malt

[B]Humle og krydder[/B]
70 gram Chinook 13,3% alfasyre 90min kok
130 gram Bobek 5,5% alfasyre 30min kok
30 gram Stella 15,7 alfasyre 30min kok
80 gram Columbus 12,9 alfasyre 0min (whirpool)

[B]Andre ingredienser[/B]
4ml Chalsium Chloride i mesk
4ml Lactic Acid i mesk
2stk protofloc 10 min kok
2ts gjærnæring 5min kok

[B]Meskeinformasjon[/B]
63 grader i 120 min

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: WLP 007 English Dry Yeast
Gjærmengde: 4 rør i 3L starter
Informasjon om gjæring:
19grader i 23 dager

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 21. oktober 2012
Flasket: 13. november 2012
Filtrert: Nei
Karbonering: N