Brygger: Jan Erik Garshol
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 13F Klassisk norsk juleøl
OG: 1062
FG: 1014
Mengde vørter: 23,0l
Mengde ferdig øl: 22,0l
Alkoholstyrke: 7,0%
Beregnet IBU: 30,0
Beregnet farge: 50 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
Warminster Maris Otter Pale, EBC 5, 5000 g
Weyermann CaraAmber, EBC 60-80, 1000 g
Muntons Crystal, EBC 150, 500 g
Castle Malting Roasted Barly, EBC 1050-1450, 40 g

[B]Humle og krydder[/B]
20 min:
50g EKG 5,7% (IBU 17)
20g Fuggles 4,2% (IBU 5)

5 min:
30g Sorachi Ace 13.3% (IBU 8)

[B]Andre ingredienser[/B]
Ingen

[B]Meskeinformasjon[/B]
18l@70C

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: Safale-04
Gjærmengde: 2 pk
Informasjon om gjæring:
Romtemp ca 21C
Ingen kjøling, topp ca 24C

[B]Kommentarer[/B]
Estimert EBC er 34 - antar noko mørkare derfor oppgitt til 50.

[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 19. september 2015
Flasket: 2. oktober 2015
Filtrert: Nei
Karbonering: N