Brygger: Tore Bjørgo
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 2G Klassisk røykøl
OG: 1056
FG: 1016
Mengde vørter: 45,0l
Mengde ferdig øl: 40,0l
Alkoholstyrke: 5,0%
Beregnet IBU: 24,0
Beregnet farge: 28 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
5,720 kg Røykmalt
2,150 kg Munich-malt
2,150 kg Pilsnermalt
0,830 kg Krystallmalt
0,760 kg Hvetemalt
0,140 kg Sjokolademalt

[B]Humle og krydder[/B]
59 g Nordbrauer (8,5%) 60 min.
39 g Hallertauer Hersbrücker (5,9%) 10 min
39 g Saaz (3,7%) 1 min.

[B]Andre ingredienser[/B]
1 Whirlfloc tablett 15 min
2 ts. gjærnæring

[B]Meskeinformasjon[/B]
90 min. på 65 % infusjonsmesking

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: German Lager WLP830
Gjærmengde: 1 rør, 3 l. starter
Informasjon om gjæring:
3 uker på 9 grader, 1 uke på 18 grader

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 29. september 2013
Flasket: 29. oktober 2013
Filtrert: Nei
Karbonering: N