Brygger: Karl-Peder Sjømæling
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 5F Skotsk sterk ale/Wee heavy
OG: 1084
FG: 1023
Mengde vørter: 13,0l
Mengde ferdig øl: 10,0l
Alkoholstyrke: 8,0%
Beregnet IBU: 31,0
Beregnet farge: 45 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
3,74 kg Pale malt, Maris Otter (5,9 EBC)
0,48 kg Castle Crystal (150 EBC)
0,41 kg Castle Munich (25 EBC)
0,06 kg Castle Roasted Barley (1200 EBC)

[B]Humle og krydder[/B]
26,84 g East Kent Goldings (6,5%) 90 min

[B]Andre ingredienser[/B]
Gjærnæring, 0,25 ts
Irish Moss, 3 g

[B]Meskeinformasjon[/B]
BIAB
Infusjonsmesk, 69 grader i 90 min.
Utmesk, 77 grader i 15 min.
Batch sparge med kaldt vann, klemte ut siste rest av posen.

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: Danstar Nottingham
Gjærmengde: 1 pakke
Informasjon om gjæring:
14 grader i 4 døgn, 16 grader i 14 døgn, cold crash i 3 døgn. Økning til romtemp. før flasking og flaskemodning på mellom 10 og 15 grader i ca 3 måneder.

[B]Kommentarer[/B]
Split batch med to forskjellige gjærtyper. Oppskriften er beskrevet med halverte mengder her ift. den egentlige mesken for at det skal stemme opp mot gjærmengde.

[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 1. oktober 2016
Flasket: 21. oktober 2016
Filtrert: Nei
Karbonering: N