Brygger: Karl-Peder Sjømæling Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 5F Skotsk sterk ale/Wee heavy OG: 1084 FG: 1023 Mengde vørter: 13,0l Mengde ferdig øl: 10,0l Alkoholstyrke: 8,0% Beregnet IBU: 31,0 Beregnet farge: 45 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] 3,74 kg Pale malt, Maris Otter (5,9 EBC) 0,48 kg Castle Crystal (150 EBC) 0,41 kg Castle Munich (25 EBC) 0,06 kg Castle Roasted Barley (1200 EBC) [B]Humle og krydder[/B] 26,84 g East Kent Goldings (6,5%) 90 min [B]Andre ingredienser[/B] Gjærnæring, 0,25 ts Irish Moss, 3 g [B]Meskeinformasjon[/B] BIAB Infusjonsmesk, 69 grader i 90 min. Utmesk, 77 grader i 15 min. Batch sparge med kaldt vann, klemte ut siste rest av posen. [B]Gjæring[/B] Gjærtype: Danstar Nottingham Gjærmengde: 1 pakke Informasjon om gjæring: 14 grader i 4 døgn, 16 grader i 14 døgn, cold crash i 3 døgn. Økning til romtemp. før flasking og flaskemodning på mellom 10 og 15 grader i ca 3 måneder. [B]Kommentarer[/B] Split batch med to forskjellige gjærtyper. Oppskriften er beskrevet med halverte mengder her ift. den egentlige mesken for at det skal stemme opp mot gjærmengde. [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 1. oktober 2016 Flasket: 21. oktober 2016 Filtrert: Nei Karbonering: N