Brygger: Kåre Blakstad Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 8D Porter OG: 1070 FG: 1024 Mengde vørter: 45,0l Mengde ferdig øl: 43,0l Alkoholstyrke: 6,0% Beregnet IBU: 68,0 Beregnet farge: 96 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] Maris Otter Pale Malt 5 EBC 4000 g Munich Malt 20 EBC 20 EBC 4000 g Crystal Malt 135 135 EBC 1000 g Chocolate Malt 800 EBC 1200 g Black Malt 1400 EBC 1400 EBC 300 g Smoked Malt 6 EBC 6 EBC 1000 g Dry Medium Extract 20 EBC 2000 g Biscuit Malt 50 EBC 50 EBC 1000 g [B]Humle og krydder[/B] Nugget 13% alpha 60 g 60 minutes Nugget 13% alpha 40 g 30 minutes Fuggle 5% alpha 50 g 15 minutes Fuggle 4.2% alpha 100 g 1 minutes Saaz 3.5% alpha 50 g 15 minutes [B]Andre ingredienser[/B] 1 tsp. Yeast Nutrient [B]Meskeinformasjon[/B] 90 min @ 67C, 15 min @ 75C [B]Gjæring[/B] Gjærtype: WLP007 Dry English Ale 05 Gjærmengde: 2l slurry Informasjon om gjæring: Fermented at 21 degrees C for 40 days. Lagered at 5 degrees C for 10 days. [B]Kommentarer[/B] Ja, ølen er svært bitter for en porter. [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 17. desember 2010 Flasket: 12. februar 2013 Filtrert: Nei Karbonering: F