Brygger: Kåre Blakstad
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 8D Porter
OG: 1070
FG: 1024
Mengde vørter: 45,0l
Mengde ferdig øl: 43,0l
Alkoholstyrke: 6,0%
Beregnet IBU: 68,0
Beregnet farge: 96 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
Maris Otter Pale Malt	 	5	EBC	 	4000	g
Munich Malt 20 EBC	 	20	EBC	 	4000	g
Crystal Malt 135	 	135	EBC	 	1000	g
Chocolate Malt	 	800	EBC	 	1200	g
Black Malt 1400 EBC	 	1400	EBC	 	300	g
Smoked Malt 6 EBC	 	6	EBC	 	1000	g
Dry Medium Extract	 	20	EBC	 	2000	g
Biscuit Malt 50 EBC	 	50	EBC	 	1000	g

[B]Humle og krydder[/B]
Nugget	 13%	alpha	 	60	g	 	60	minutes
Nugget	 13%	alpha	 	40	g	 	30	minutes
Fuggle	 5%	alpha	 	50	g	 	15	minutes
Fuggle	 4.2%	alpha	 	100	g	 	1	minutes
Saaz	 3.5%	alpha	 	50	g	 	15	minutes

[B]Andre ingredienser[/B]
1 tsp. Yeast Nutrient

[B]Meskeinformasjon[/B]
90 min @ 67C, 15 min @ 75C

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: WLP007 Dry English Ale 05
Gjærmengde: 2l slurry
Informasjon om gjæring:
Fermented at 21 degrees C for 40 days. 
Lagered at 5 degrees C for 10 days.

[B]Kommentarer[/B]
Ja, ølen er svært bitter for en porter.

[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 17. desember 2010
Flasket: 12. februar 2013
Filtrert: Nei
Karbonering: F