Brygger: Freddy Andreassen
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 4E Amerikansk pale ale
OG: 1053
FG: 1010
Mengde vørter: 22,0l
Mengde ferdig øl: 21,0l
Alkoholstyrke: 5,6%
Beregnet IBU: 38,0
Beregnet farge: 13 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
4,300 kg              Maris Otter     
0,450 kg              Crystal Malt (70 EBC)

[B]Humle og krydder[/B]
20g               Amarillo FWH 90min   
15g               Amarillo 15min
15g               Amarillo 2min 
20g               Amarillo Dry Hop 7days
10g               Citra Dry Hop 7days

[B]Andre ingredienser[/B]
2g/10l                Gypsum i vann
1g/10l                Baking Soda i mesk
1g/10l                Chalk i mesk
1stk              Whirlfloc Tablet
0,5tsp              Yeast Nutrient

[B]Meskeinformasjon[/B]
66c 60min
76c 10min

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: US-05
Gjærmengde: Ihht. MrMalty.
Informasjon om gjæring:
19c 14 dager.

[B]Kommentarer[/B]
Fant ikke noen oppskrift denne er hentet fra, men det kan være noe fra Norbrygg.

Planen var en single hop amarillo, men brukte litt Citra i tillegg. Tror det ga en litt friskere humleprofil.

[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 25. januar 2013
Flasket: 15. mars 2013
Filtrert: Nei
Karbonering: F