Brygger: Freddy Andreassen Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 4E Amerikansk pale ale OG: 1053 FG: 1010 Mengde vørter: 22,0l Mengde ferdig øl: 21,0l Alkoholstyrke: 5,6% Beregnet IBU: 38,0 Beregnet farge: 13 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] 4,300 kg Maris Otter 0,450 kg Crystal Malt (70 EBC) [B]Humle og krydder[/B] 20g Amarillo FWH 90min 15g Amarillo 15min 15g Amarillo 2min 20g Amarillo Dry Hop 7days 10g Citra Dry Hop 7days [B]Andre ingredienser[/B] 2g/10l Gypsum i vann 1g/10l Baking Soda i mesk 1g/10l Chalk i mesk 1stk Whirlfloc Tablet 0,5tsp Yeast Nutrient [B]Meskeinformasjon[/B] 66c 60min 76c 10min [B]Gjæring[/B] Gjærtype: US-05 Gjærmengde: Ihht. MrMalty. Informasjon om gjæring: 19c 14 dager. [B]Kommentarer[/B] Fant ikke noen oppskrift denne er hentet fra, men det kan være noe fra Norbrygg. Planen var en single hop amarillo, men brukte litt Citra i tillegg. Tror det ga en litt friskere humleprofil. [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 25. januar 2013 Flasket: 15. mars 2013 Filtrert: Nei Karbonering: F