Brygger: Ole Petter Talgø
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 9E Imperial stout
OG: 1094
FG: 1022
Mengde vørter: 30,5l
Mengde ferdig øl: 20,0l
Alkoholstyrke: 9,6%
Beregnet IBU: 61,0
Beregnet farge: 69 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
5 kg Maris Otter Pale Malt
0,5 kg Crystal Malt 40L
0,25 kg Crystal Malt 80L
0,20 kg Roasted Barley
0,15 kg Black Malt
0,15 kg Chocolate Malt
0,10 kg Special B
1,8 kg Pale Liquid Extract

[B]Humle og krydder[/B]
40 g Challenger 60 min
25 g Northern Brewser 60 min
25 g EKG 45 min
25 g EKG 30 min
25 g EKG 15 min
25 g EKG 5 min

[B]Andre ingredienser[/B]


[B]Meskeinformasjon[/B]
Brew in a Bag-metoden
75 min på 66 grader
Så varmet opp til 75 grader før malten fjernes.

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: Safale S-04
Gjærmengde: 2 pakker
Informasjon om gjæring:
Gjæring på 19-20 grader i 20 dager.

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 30. juli 2013
Flasket: 20. august 2013
Filtrert: Nei
Karbonering: N