Brygger: Knut-Olav Hoven
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 13E Andre tilsetninger (basistype 8D Porter)
Ekstra ingredienser: Honning
OG: 1,054
FG: 1,013
Mengde vørter: 25,0l
Mengde ferdig øl: 24,5l
Alkoholstyrke: 5,8%
Beregnet IBU: 33,0
Beregnet farge: 60 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
4536g	Pale malt 3-4 EBC
454g	Caramel malt 40 EBC
454g	Munic malt 20 EBC
168g	Roast Barley 984 EBC
113g	Chocolate Malt 689 EBC
450g	Lynghonning (tilsatt ved kok)

[B]Humle og krydder[/B]
450g	Lynghonning		60min
12g	Columbus / Tomahawk / Zeus	16,4%	45min
14g	Columbus / Tomahawk / Zeus	16,4%	30min
14g	Hallertau Mittelfrüh	4,5%	1 min

[B]Andre ingredienser[/B]


[B]Meskeinformasjon[/B]
65ºC i 30 min
68ºC i 30 min
78ºC i 5 min

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: Danstar Nottingham
Gjærmengde: 3 dl
Informasjon om gjæring:
Vasket slurry.

1 uke på ca 17-19ºC og så 2 uker på 20-24ºC.

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 31. januar 2015
Flasket: 19. februar 2015
Filtrert: Nei
Karbonering: N