Brygger: Jonas Gabrielsen
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 4F California common/Steam beer
OG: 1048
FG: 1011
Mengde vørter: 27,0l
Mengde ferdig øl: 24,0l
Alkoholstyrke: 4,9%
Beregnet IBU: 39,0
Beregnet farge: 33 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
4500 gram Bestmalz pale ale
900 gram Bestmalz pale munich
250 gram Weyermann biscuit
250 gram Fawcett pale crystal
85 gram Fawcett pale chocolate

[B]Humle og krydder[/B]
15 gram Northern brewer 10,5 % 60 minutter
20 gram Northern brewer 10,5 % 10 minutter
15 gram Cascade 6,5 % 10 minutter
15 gram Amarillo 12 % 10 minutter
20 gram Northern brewer 10,5 % 1 minutt
15 gram Cascade 6,5 % 1 minutt
15 gram Amarillo 12 % 1 minutt

[B]Andre ingredienser[/B]
1 teskje Irish moss 10 minutter

[B]Meskeinformasjon[/B]
Mesket i en time ved ca. 65 grader

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: White labs wlp810
Gjærmengde: 2 pakker i 1.2 liter starter
Informasjon om gjæring:
Primærgjæring ved 15 og opp til 17 grader over en uke. Deretter 2 uker ved 18 grader. Flasker karbonert ved 18 grader.

[B]Kommentarer[/B]
Delvis stuck mash ved skylling. Mye trub. Kan ha gitt noe preg på ferdig produkt.

[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 3. februar 2013
Flasket: 24. februar 2013
Filtrert: Nei
Karbonering: N