Brygger: Arne Jervell
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 1C Tsjekkisk pilsner
OG: 1,051
FG: 1,014
Mengde vørter: 21,0l
Mengde ferdig øl: 19,0l
Alkoholstyrke: 4,9%
Beregnet IBU: 40,0
Beregnet farge: 11 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
5300 g Pilsnermalt                    
400 g Vienna          
250 g Munich Malt (Lys) 
65 g Melanoidin Malt

[B]Humle og krydder[/B]
17 g Saaz 2.9% pellets i 60 min
69 g Saaz 3.5% pellets i 60 min
41 g Saaz 3.5% pellets i 30 min
30 g Saaz 3.5% pellets i 10 min

[B]Andre ingredienser[/B]


[B]Meskeinformasjon[/B]
Stegmesk:
50 °C i 20 min
60 °C i 40 min
70 °C i 40 min

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: WLP830
Gjærmengde: 400 mrd celler
Informasjon om gjæring:
Sette gjær ved 8 °C
Øk naturlig til 10 °C, hold til SG=1.033
Øk naturlig til 19 °C, hold til utgjæret & oppryddet
Senk til 0°C over ca 5 dager. Hold temp til klar.

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 8. november 2017
Flasket: 1. februar 2018
Filtrert: Nei
Karbonering: F