Brygger: Aage Berge Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 9C Foreign extra stout OG: 1081 FG: 1022 Mengde vørter: 43,0l Mengde ferdig øl: 35,0l Alkoholstyrke: 7,6% Beregnet IBU: 40,0 Beregnet farge: 136 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] 10600 gram Pale malt 120 gram Hvetemalt 310 gram Munich T1 1000 gram Cara Munich T2 500 gram Carafa sjokolademalt T1 200 gram Carafa sjokolademalt T2 800 gram Low Colour Chocolade 1500 gram Carabohemian [B]Humle og krydder[/B] 50 gram Magnum pellets 12,8% 60 minutter 30 gram East Kent Goldings pellets 4,8% 25 minutter 30 gram Tettnanger pellets 3,4% 25 minutter [B]Andre ingredienser[/B] [B]Meskeinformasjon[/B] Innmesk 10 minutter 38 grader Maltose 60 minutter 64 grader Dekstriner 20 minutter 72 grader Utmesk 10 minutter 78 grader [B]Gjæring[/B] Gjærtype: Safale US-05 Gjærmengde: 3,5 pakker Informasjon om gjæring: Gjæring i 20 grader i 16 dager. [B]Kommentarer[/B] [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 18. november 2012 Flasket: 3. desember 2012 Filtrert: Nei Karbonering: N