Brygger: Aage Berge
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 9C Foreign extra stout
OG: 1081
FG: 1022
Mengde vørter: 43,0l
Mengde ferdig øl: 35,0l
Alkoholstyrke: 7,6%
Beregnet IBU: 40,0
Beregnet farge: 136 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
10600 gram Pale malt
120 gram Hvetemalt
310 gram Munich T1
1000 gram Cara Munich T2
500 gram Carafa sjokolademalt T1
200 gram Carafa sjokolademalt T2
800 gram Low Colour Chocolade
1500 gram Carabohemian

[B]Humle og krydder[/B]
50 gram Magnum pellets 12,8% 60 minutter
30 gram East Kent Goldings pellets 4,8% 25 minutter
30 gram Tettnanger pellets 3,4% 25 minutter

[B]Andre ingredienser[/B]


[B]Meskeinformasjon[/B]
Innmesk 10 minutter 38 grader
Maltose 60 minutter 64 grader
Dekstriner 20 minutter 72 grader
Utmesk 10 minutter 78 grader

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: Safale US-05
Gjærmengde: 3,5 pakker
Informasjon om gjæring:
Gjæring i 20 grader i 16 dager.

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 18. november 2012
Flasket: 3. desember 2012
Filtrert: Nei
Karbonering: N