Brygger: Øyvind Tveit
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 3D Eisbock
OG: 1,080
FG: 1,026
Mengde vørter: 24,0l
Mengde ferdig øl: 19,0l
Alkoholstyrke: 10,0%
Beregnet IBU: 18,0
Beregnet farge: 43 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
5kg munich 1
4kg pale malt
1,1kg vienna malt
0,3kg melanoiden 
0,2kg bjørns havregryn
0,35kg crystal 70
0.4kg spesial-B

[B]Humle og krydder[/B]
60min 100g hallertou hersbucker 2014

[B]Andre ingredienser[/B]
1/2 tbl protafloc 15 min
gjærnæring 15 min
15g kalsiumklorid i meskevann

[B]Meskeinformasjon[/B]
67-64c på 1 time
Skylte med 13L på 84c

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: Wlp833
Gjærmengde: 900 mill celler
Informasjon om gjæring:
9c i 3 uker
20c diasetylrest 36 timer
Coldcrash over 4dager
På 2c før fating 31/1-16

[B]Kommentarer[/B]
Frøs ned et 18 liter fat. 
12 timer i romtemperatur før overføring til nytt fat. Satt igjen med 5 liter is og 13liter eisbock

[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 23. desember 2015
Flasket: 31. januar 2016
Filtrert: Nei
Karbonering: N