Brygger: Georg Jensen
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 4C Engelsk strong bitter/Engelsk pale ale
OG: 1055
FG: 1013
Mengde vørter: 25,0l
Mengde ferdig øl: 18,0l
Alkoholstyrke: 5,6%
Beregnet IBU: 34,1
Beregnet farge: 17,4 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
4000g Pale Malt, Maris Otter (5,9 EBC) 
750 g Munich Malt (17,7 EBC) 
350 g Caramel/Crystal Malt - 40L (78,8 EBC)  
200 g Oats, Lettkokte havregryn

[B]Humle og krydder[/B]
40,00 g Goldings, East Kent [5,00 %] - 60,0 min
30,00 g Goldings, East Kent [5,00 %] - 15,0 min IBUs

[B]Andre ingredienser[/B]
1 tbl Whirlflock 5 min før kokeslutt

[B]Meskeinformasjon[/B]
66c i 60 minutter.
Partiskyllet i 2 omganger ved 78c

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: White Labs wlp 002
Gjærmengde: 1 pakke i 1,1 liter starter
Informasjon om gjæring:
Starter pitchet direkte etter 20 timer på magnetrører.
Første 8 dager ved 16c romtemperatur, og deretter ved 20c

[B]Kommentarer[/B]
Inspirert av Bitter oppskriftene i "Brewing classic styles"

[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 16. januar 2013
Flasket: 30. januar 2013
Filtrert: Nei
Karbonering: N