Brygger: Georg Jensen Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 4C Engelsk strong bitter/Engelsk pale ale OG: 1055 FG: 1013 Mengde vørter: 25,0l Mengde ferdig øl: 18,0l Alkoholstyrke: 5,6% Beregnet IBU: 34,1 Beregnet farge: 17,4 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] 4000g Pale Malt, Maris Otter (5,9 EBC) 750 g Munich Malt (17,7 EBC) 350 g Caramel/Crystal Malt - 40L (78,8 EBC) 200 g Oats, Lettkokte havregryn [B]Humle og krydder[/B] 40,00 g Goldings, East Kent [5,00 %] - 60,0 min 30,00 g Goldings, East Kent [5,00 %] - 15,0 min IBUs [B]Andre ingredienser[/B] 1 tbl Whirlflock 5 min før kokeslutt [B]Meskeinformasjon[/B] 66c i 60 minutter. Partiskyllet i 2 omganger ved 78c [B]Gjæring[/B] Gjærtype: White Labs wlp 002 Gjærmengde: 1 pakke i 1,1 liter starter Informasjon om gjæring: Starter pitchet direkte etter 20 timer på magnetrører. Første 8 dager ved 16c romtemperatur, og deretter ved 20c [B]Kommentarer[/B] Inspirert av Bitter oppskriftene i "Brewing classic styles" [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 16. januar 2013 Flasket: 30. januar 2013 Filtrert: Nei Karbonering: N