Brygger: Per Vidar Feiner-Endresen Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 8D Porter OG: 1059 FG: 1018 Mengde vørter: 51,0l Mengde ferdig øl: 44,0l Alkoholstyrke: 5,7% Beregnet IBU: 32,58 Beregnet farge: 50,2 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] 9.3 kg Maris Otter pale ale 960 g Crystal malt 960 g Munich malt 750 g Brown malt 175 g Black Prinz 175 g Carafa 3 [B]Humle og krydder[/B] 70 g Northern Brewer (bitter) 60 min 55 g Fuggle (smak) 5 min 92 g Challenger (aroma) Whirlpool. [B]Andre ingredienser[/B] sukkerlake 280 g sukker tilsatt ved tapping på flaske. [B]Meskeinformasjon[/B] Innmesking på 48 C. Stegmesking 1.steg 66 C - 60 min 2. steg 72 C - 15 min 3. steg 78 C - 5 min [B]Gjæring[/B] Gjærtype: WLP 007 Gjærmengde: gjærstarter 3L 2 rør Informasjon om gjæring: gjæringstemperatur 20-22 C i 14 dager. [B]Kommentarer[/B] [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 11. april 2015 Flasket: 26. april 2015 Filtrert: Nei Karbonering: N