Brygger: Per Vidar Feiner-Endresen
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 8D Porter
OG: 1059
FG: 1018
Mengde vørter: 51,0l
Mengde ferdig øl: 44,0l
Alkoholstyrke: 5,7%
Beregnet IBU: 32,58
Beregnet farge: 50,2 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
9.3 kg Maris Otter pale ale
 960 g Crystal malt
 960 g Munich malt
 750 g Brown malt
 175 g Black Prinz
 175  g Carafa 3

[B]Humle og krydder[/B]
70 g Northern Brewer (bitter) 60 min
 55 g Fuggle (smak) 5 min 
 92 g Challenger (aroma) Whirlpool.

[B]Andre ingredienser[/B]
sukkerlake 280 g sukker tilsatt ved tapping på flaske.

[B]Meskeinformasjon[/B]
Innmesking på 48 C. 
Stegmesking
1.steg 66 C - 60 min
2. steg 72 C - 15 min
3. steg 78 C - 5 min

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: WLP 007
Gjærmengde: gjærstarter 3L 2 rør
Informasjon om gjæring:
gjæringstemperatur 20-22 C i 14 dager.

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 11. april 2015
Flasket: 26. april 2015
Filtrert: Nei
Karbonering: N