Brygger: Kåre Kristiansen
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 9D Baltisk porter
OG: 1083
FG: 1017
Mengde vørter: 22,0l
Mengde ferdig øl: 20,0l
Alkoholstyrke: 8,7%
Beregnet IBU: 34,0
Beregnet farge: 69 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
Pilsner Malt 3EBC, 3700g.;
Vienna 8 EBC, 3700 g.;
Pale crystal 80EBC, 600g.
Melanoidin Malt 70 EBC, 400g.;
Pale chocolate 600	EBC, 400g.;
Carafa I(dehusked)800EBC,200	g.

[B]Humle og krydder[/B]
Northern Brewer	6.5%	alpha, 55	g. 90 min.
Saaz 3.5% alpha 30	g, 15	min.

[B]Andre ingredienser[/B]


[B]Meskeinformasjon[/B]
1 time 65*C. 15 min. 80*C.

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: wlp833
Gjærmengde: Slurry, mr. malty
Informasjon om gjæring:
3 uker ved 10 grader.

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 12. desember 2014
Flasket: 10. januar 2015
Filtrert: Nei
Karbonering: F