Brygger: Jorg Solheim
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 9B Amerikansk barley wine
OG: 1110
FG: 1019
Mengde vørter: 30,0l
Mengde ferdig øl: 24,0l
Alkoholstyrke: 11,9%
Beregnet IBU: 96,0
Beregnet farge: 44 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
Pale Malt	 	         7	EBC	 	6840	g
Munich Malt 	         20	EBC	 	1000	g
Crystal Malt  	         150	EBC	 	300	g
Dark Crystal  	         400	EBC	 	300	g
Special B 	 	         230	EBC	 	100	g
Maris Otter Pale Malt	 5	EBC	 	2160	g
Cara Rye Malt	 	100	EBC	 	300	g

[B]Humle og krydder[/B]
Columbus	13%	alpha	 	90	g	 	60	minutes
Columbus	13%	alpha	 	50	g	 	10	minutes

[B]Andre ingredienser[/B]
Irish moss

[B]Meskeinformasjon[/B]
90 min på 65 grader

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: American Ale
Gjærmengde: halv liter slurry
Informasjon om gjæring:
Fermented at 19 degrees C for 30 days.
Lagered at 12 degrees C for 700 days.

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 1. mai 2011
Flasket: 18. juni 2011
Filtrert: Nei
Karbonering: N