Brygger: Thomas Hellberg Hagen
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 9E Imperial stout
OG: 1,078
FG: 1,030
Mengde vørter: 38,0l
Mengde ferdig øl: 38,0l
Alkoholstyrke: 6,4%
Beregnet IBU: 70,0
Beregnet farge: 134 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
12.313 kg Pale Ale Malt (68%)
1.449 kg Roasted Barley (8%)
1.086 kg Crystal 120 (6%)
1.086 kg Melanoidin (6%)
0.543 kg Caramunich II (3%)
0.543 kg Chocolate (3%)
0.543 kg Chocolate, Pale (3%)
0.543 kg Munich II (3%)

[B]Humle og krydder[/B]
152.0 g Centennial Pellet (9.7% Alpha) @ 60 Minutes (Boil) (4 g/L)
91.2 g East Kent Golding Pellet (4.7% Alpha) @ 10 Minutes (Boil) (2.4 g/L)
91.2 g East Kent Golding Pellet (4.7% Alpha) @ 1 Minutes (Boil) (2.4 g/L)

[B]Andre ingredienser[/B]
1 Whirlfloc Tablet @ 15 Minutes (Boil)
1 Yeast Nutrient @ 15 Minutes (Boil)
25 dråper brewers clearex

[B]Meskeinformasjon[/B]
Mesket inn på 74, avsluttet på 71. Mesket 60 minutter på 68-ish

Ingen skylling. Skyllevannet ble brukt til å lage et annet øl.

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: WLP001
Gjærmengde: 700ml slurry
Informasjon om gjæring:
Primary:	14 days @ 19° C
Secondary:	14 days @ 21° C
Age:	200 days @ 10° C

[B]Kommentarer[/B]
Primet med 90 g sukker.

[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 4. november 2015
Flasket: 19. november 2015
Filtrert: Nei
Karbonering: N