Brygger: Thomas Hellberg Hagen Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 9E Imperial stout OG: 1,078 FG: 1,030 Mengde vørter: 38,0l Mengde ferdig øl: 38,0l Alkoholstyrke: 6,4% Beregnet IBU: 70,0 Beregnet farge: 134 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] 12.313 kg Pale Ale Malt (68%) 1.449 kg Roasted Barley (8%) 1.086 kg Crystal 120 (6%) 1.086 kg Melanoidin (6%) 0.543 kg Caramunich II (3%) 0.543 kg Chocolate (3%) 0.543 kg Chocolate, Pale (3%) 0.543 kg Munich II (3%) [B]Humle og krydder[/B] 152.0 g Centennial Pellet (9.7% Alpha) @ 60 Minutes (Boil) (4 g/L) 91.2 g East Kent Golding Pellet (4.7% Alpha) @ 10 Minutes (Boil) (2.4 g/L) 91.2 g East Kent Golding Pellet (4.7% Alpha) @ 1 Minutes (Boil) (2.4 g/L) [B]Andre ingredienser[/B] 1 Whirlfloc Tablet @ 15 Minutes (Boil) 1 Yeast Nutrient @ 15 Minutes (Boil) 25 dråper brewers clearex [B]Meskeinformasjon[/B] Mesket inn på 74, avsluttet på 71. Mesket 60 minutter på 68-ish Ingen skylling. Skyllevannet ble brukt til å lage et annet øl. [B]Gjæring[/B] Gjærtype: WLP001 Gjærmengde: 700ml slurry Informasjon om gjæring: Primary: 14 days @ 19° C Secondary: 14 days @ 21° C Age: 200 days @ 10° C [B]Kommentarer[/B] Primet med 90 g sukker. [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 4. november 2015 Flasket: 19. november 2015 Filtrert: Nei Karbonering: N