Brygger: Freddy Andreassen
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 13C Trelagret øl (basistype 8D Porter)
Ekstra ingredienser: 
OG: 1060
FG: 1020
Mengde vørter: 22,0l
Mengde ferdig øl: 21,0l
Alkoholstyrke: 5,3%
Beregnet IBU: 37,6
Beregnet farge: 64,5 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
3750g Maris Otter Pale Malt        
800g  Munich Malt 25 EBC   
475g  Brown Malt 120 EBC
475g  Chocolate Malt 600 EBC
300g  Crystal Malt 275 EBC  
200g  Crystal Malt 70 EBC

[B]Humle og krydder[/B]
20g Magnum [14,60 %] - Boil 60min
5g Goldings, East Kent [6,00 %] - Boil 60min    
12g Goldings, East Kent [6,00 %] - Boil 10min

[B]Andre ingredienser[/B]
Vannjustering i mesk ca 25 liter
10g Chalk       
5g Baking Soda

10g Irish Moss Boil 10min   
0,50 tsp Yeast Nutrient Boil 10min

10g Fransk eik medium på 6 liter i 14 dager.
1 vaniljestang delt i to på 6 liter i 12 dager.

[B]Meskeinformasjon[/B]
69c 60min
76c 10min

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: US-05
Gjærmengde: 1.5 pakker
Informasjon om gjæring:
Stoppet litt tidlig sammenliknet med planen i Beersmith, som sa 1.016. Mulig mesketemperaturen var noe høy, og så kan det ha blitt litt lite oksygenering.

[B]Kommentarer[/B]
Ølet er laget fra denne oppskriften:
http://www.brew365.com/beer_dennys_bourbon_vanilla_porter.php

Justert ned til klasse 8D, og droppet sprit. Delte en porterbatch og tilsatt eik og vanilje.

[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 25. januar 2013
Flasket: 15. mars 2013
Filtrert: Nei
Karbonering: F