Brygger: Freddy Andreassen Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 13C Trelagret øl (basistype 8D Porter) Ekstra ingredienser: OG: 1060 FG: 1020 Mengde vørter: 22,0l Mengde ferdig øl: 21,0l Alkoholstyrke: 5,3% Beregnet IBU: 37,6 Beregnet farge: 64,5 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] 3750g Maris Otter Pale Malt 800g Munich Malt 25 EBC 475g Brown Malt 120 EBC 475g Chocolate Malt 600 EBC 300g Crystal Malt 275 EBC 200g Crystal Malt 70 EBC [B]Humle og krydder[/B] 20g Magnum [14,60 %] - Boil 60min 5g Goldings, East Kent [6,00 %] - Boil 60min 12g Goldings, East Kent [6,00 %] - Boil 10min [B]Andre ingredienser[/B] Vannjustering i mesk ca 25 liter 10g Chalk 5g Baking Soda 10g Irish Moss Boil 10min 0,50 tsp Yeast Nutrient Boil 10min 10g Fransk eik medium på 6 liter i 14 dager. 1 vaniljestang delt i to på 6 liter i 12 dager. [B]Meskeinformasjon[/B] 69c 60min 76c 10min [B]Gjæring[/B] Gjærtype: US-05 Gjærmengde: 1.5 pakker Informasjon om gjæring: Stoppet litt tidlig sammenliknet med planen i Beersmith, som sa 1.016. Mulig mesketemperaturen var noe høy, og så kan det ha blitt litt lite oksygenering. [B]Kommentarer[/B] Ølet er laget fra denne oppskriften: http://www.brew365.com/beer_dennys_bourbon_vanilla_porter.php Justert ned til klasse 8D, og droppet sprit. Delte en porterbatch og tilsatt eik og vanilje. [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 25. januar 2013 Flasket: 15. mars 2013 Filtrert: Nei Karbonering: F