Brygger: Rolf Bakke
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 9B Amerikansk barley wine
OG: 1090
FG: 1028
Mengde vørter: 20,0l
Mengde ferdig øl: 18,5l
Alkoholstyrke: 8,1%
Beregnet IBU: 102,0
Beregnet farge: 30 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
8900 gr. Pale Ale Maris Otter, EBC 5,5
1000 gr. Hvete malt, EBC 4
100 gr. Chocholade malt, EBC 900

[B]Humle og krydder[/B]
60 gr. Chinook, IBU 11, koketid 01:00
7 gr. Centennial, IBU 10,8, koketid 01:00
47 gr. Centennial, IBU 10,8, koketid 00:15
30 gr. Columbus, IBU 14,5, koketid 00:00
Etterhumlet med 39 gr. Chinook, IBU 11

[B]Andre ingredienser[/B]
2,2 gr. CaCl2 Kalsiumklorid
4,3 gr. CaSO4 Kalsiumsulfat
1,8 gr. NaHCO3 Natriumbikarbonat
10,0 gr. Klar urt, 15 min.
2,3 gr. Wyeast gjærnæring, 15 min.

[B]Meskeinformasjon[/B]
68°C60 min
78°C20 min

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: WLP007 Dry English Ale Yeast
Gjærmengde: Slurry 212 ml.
Informasjon om gjæring:
19 grader, 13 dager.

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 23. oktober 2012
Flasket: 19. november 2012
Filtrert: Nei
Karbonering: N