Brygger: Rolf Bakke Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 9B Amerikansk barley wine OG: 1090 FG: 1028 Mengde vørter: 20,0l Mengde ferdig øl: 18,5l Alkoholstyrke: 8,1% Beregnet IBU: 102,0 Beregnet farge: 30 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] 8900 gr. Pale Ale Maris Otter, EBC 5,5 1000 gr. Hvete malt, EBC 4 100 gr. Chocholade malt, EBC 900 [B]Humle og krydder[/B] 60 gr. Chinook, IBU 11, koketid 01:00 7 gr. Centennial, IBU 10,8, koketid 01:00 47 gr. Centennial, IBU 10,8, koketid 00:15 30 gr. Columbus, IBU 14,5, koketid 00:00 Etterhumlet med 39 gr. Chinook, IBU 11 [B]Andre ingredienser[/B] 2,2 gr. CaCl2 Kalsiumklorid 4,3 gr. CaSO4 Kalsiumsulfat 1,8 gr. NaHCO3 Natriumbikarbonat 10,0 gr. Klar urt, 15 min. 2,3 gr. Wyeast gjærnæring, 15 min. [B]Meskeinformasjon[/B] 68°C60 min 78°C20 min [B]Gjæring[/B] Gjærtype: WLP007 Dry English Ale Yeast Gjærmengde: Slurry 212 ml. Informasjon om gjæring: 19 grader, 13 dager. [B]Kommentarer[/B] [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 23. oktober 2012 Flasket: 19. november 2012 Filtrert: Nei Karbonering: N