Brygger: Rolf Lysfjord
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 4B Engelsk best bitter
OG: 1046
FG: 1012
Mengde vørter: 60,0l
Mengde ferdig øl: 50,0l
Alkoholstyrke: 4,8%
Beregnet IBU: 32,0
Beregnet farge: 22 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
10.000 kg Maris Otter Malt (88.5%)
0.600 kg Flaked Barley (5.31%)
0.400 kg Crystal 60 (3.54%)
0.300 kg Crystal 15 (2.65%)

[B]Humle og krydder[/B]
65.0 g Willamette Pellet (5.5% Alpha) @ 60 Minutes (First Wort) (1.3 g/L)
30.0 g East Kent Golding Pellet (6.4% Alpha) @ 15 Minutes (Boil) (0.6 g/L)
35.0 g Willamette Pellet (5.5% Alpha) @ 15 Minutes (Boil) (0.7 g/L)
40.0 g East Kent Golding Pellet (6.4% Alpha) @ 2 Minutes (Boil) (0.8 g/L)
35.0 g Willamette Pellet (5.5% Alpha) @ 2 Minutes (Boil) (0.7 g/L)

[B]Andre ingredienser[/B]
5.0 g CaCl2 (33%) - Calcium Chloride  @ 120 Minutes (Mash)
5.0 g CaCO2 - (Mesk) - Kalsiumkarbonat @ 120 Minutes (Mash)
10.0 g CaSO4 - Calcium Sulfate / Gypsum  @ 120 Minutes (Mash)
10.0 g NaHCO3 (Mesk) - Natriumbikarbonat @ 120 Minutes (Mash)

[B]Meskeinformasjon[/B]
Party Gyle, second runnings

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: WY1318
Gjærmengde: Slurry
Informasjon om gjæring:
2 uker @ 17-20C

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 20. oktober 2013
Flasket: 18. mars 2014
Filtrert: Nei
Karbonering: F