Brygger: Petter Buhagen
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 9E Imperial stout
OG: 1090
FG: 1026
Mengde vørter: 24,0l
Mengde ferdig øl: 22,0l
Alkoholstyrke: 8,7%
Beregnet IBU: 41,0
Beregnet farge: 85 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
4,5kg Lys flytende maltekstrakt
454g Hvete Spraymalt
800g Pale Malt, 5 EBC
650g Biscuit Malt, 50 EBC
500g Melanoidin Malt, 70 EBC
300g Chocolate Malt, 900 EBC
250g Roasted Barley, 1300 EBC

[B]Humle og krydder[/B]
Centennial, 8,5%, 20g, 60min.
Northern Brewer, 10,2%, 5g, 60min.
Fuggle, 5%, 15g, 30min.
Northern Brewer, 10,2%, 20g, 5min.
Northern Brewer, 10,2%, 30g, 1min.

[B]Andre ingredienser[/B]


[B]Meskeinformasjon[/B]
BiaB: 60 min på 66C med 20 liter vann. Skylte gjennom maltposen med vann på ca 80C for å få 24 liter før kok.

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: WLP007
Gjærmengde: 2pk, 2l starter
Informasjon om gjæring:
21 dager på 20C.

[B]Kommentarer[/B]
Denne er ikke brygget for å være en imperial stout, men snarere en overgjæret juleøl inspirert av Nøgne Øs God Jul.

[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 26. februar 2016
Flasket: 18. mars 2016
Filtrert: Nei
Karbonering: N