Brygger: Petter Buhagen Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 9E Imperial stout OG: 1090 FG: 1026 Mengde vørter: 24,0l Mengde ferdig øl: 22,0l Alkoholstyrke: 8,7% Beregnet IBU: 41,0 Beregnet farge: 85 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] 4,5kg Lys flytende maltekstrakt 454g Hvete Spraymalt 800g Pale Malt, 5 EBC 650g Biscuit Malt, 50 EBC 500g Melanoidin Malt, 70 EBC 300g Chocolate Malt, 900 EBC 250g Roasted Barley, 1300 EBC [B]Humle og krydder[/B] Centennial, 8,5%, 20g, 60min. Northern Brewer, 10,2%, 5g, 60min. Fuggle, 5%, 15g, 30min. Northern Brewer, 10,2%, 20g, 5min. Northern Brewer, 10,2%, 30g, 1min. [B]Andre ingredienser[/B] [B]Meskeinformasjon[/B] BiaB: 60 min på 66C med 20 liter vann. Skylte gjennom maltposen med vann på ca 80C for å få 24 liter før kok. [B]Gjæring[/B] Gjærtype: WLP007 Gjærmengde: 2pk, 2l starter Informasjon om gjæring: 21 dager på 20C. [B]Kommentarer[/B] Denne er ikke brygget for å være en imperial stout, men snarere en overgjæret juleøl inspirert av Nøgne Øs God Jul. [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 26. februar 2016 Flasket: 18. mars 2016 Filtrert: Nei Karbonering: N