Brygger: Per Vidar Feiner-Endresen
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 9A Engelsk barley wine
OG: 1115
FG: 1034
Mengde vørter: 20,0l
Mengde ferdig øl: 18,0l
Alkoholstyrke: 10,9%
Beregnet IBU: 86,85
Beregnet farge: 39 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
7 kg Pale Ale 
4 kg Malt ekstrakt - light 
1 kg Crystal 45 Lovibond

[B]Humle og krydder[/B]
75 g Chinook 60 min 
45 g Cascade  5 min
20 g Cascade  Whirlpool
10 g Chinook   Whirlpool
60 g Cascade  Tørrhumling  7 dg
25 g Chinook    Tørrhumling 7 dg

[B]Andre ingredienser[/B]


[B]Meskeinformasjon[/B]
Innmesking 52 C
Stegmesking:
1.steg 55 C i 10 min
2. steg 66 C i 40 min
3. steg 72 C i 10 min 
4. steg 77 C i 5 min (utmesking)

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: WLP 007
Gjærmengde: gjærstart. 3 l 2 rør
Informasjon om gjæring:
Etter to uker på gjæringskar. Stakk om ølet på nye gjæringskar. 

Ved tapping, etter tre uker,  ble det tilsatt 1/2 pakke tørrgjær av merke Lallemand CBC-1(6g). Lot karet med omstukket øl stå i 45 min før tapping på flaske.

[B]Kommentarer[/B]
Brygget ble brygget pp en Speidel 50 L, med kort maltrør. Det ble dobbelmesket for å nå ønskede verdier. 


Ved tapping på gjæringskar. Luftet vørteren v.h.a ren O2. 
3 liter pr min i 3 minutter.

[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 25. juni 2015
Flasket: 19. juli 2015
Filtrert: Nei
Karbonering: N