Brygger: Per Vidar Feiner-Endresen Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 9A Engelsk barley wine OG: 1115 FG: 1034 Mengde vørter: 20,0l Mengde ferdig øl: 18,0l Alkoholstyrke: 10,9% Beregnet IBU: 86,85 Beregnet farge: 39 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] 7 kg Pale Ale 4 kg Malt ekstrakt - light 1 kg Crystal 45 Lovibond [B]Humle og krydder[/B] 75 g Chinook 60 min 45 g Cascade 5 min 20 g Cascade Whirlpool 10 g Chinook Whirlpool 60 g Cascade Tørrhumling 7 dg 25 g Chinook Tørrhumling 7 dg [B]Andre ingredienser[/B] [B]Meskeinformasjon[/B] Innmesking 52 C Stegmesking: 1.steg 55 C i 10 min 2. steg 66 C i 40 min 3. steg 72 C i 10 min 4. steg 77 C i 5 min (utmesking) [B]Gjæring[/B] Gjærtype: WLP 007 Gjærmengde: gjærstart. 3 l 2 rør Informasjon om gjæring: Etter to uker på gjæringskar. Stakk om ølet på nye gjæringskar. Ved tapping, etter tre uker, ble det tilsatt 1/2 pakke tørrgjær av merke Lallemand CBC-1(6g). Lot karet med omstukket øl stå i 45 min før tapping på flaske. [B]Kommentarer[/B] Brygget ble brygget pp en Speidel 50 L, med kort maltrør. Det ble dobbelmesket for å nå ønskede verdier. Ved tapping på gjæringskar. Luftet vørteren v.h.a ren O2. 3 liter pr min i 3 minutter. [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 25. juni 2015 Flasket: 19. juli 2015 Filtrert: Nei Karbonering: N