Brygger: Rolf Bakke
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 11B Mørk sterk belgisk ale
OG: 1,090
FG: 1,031
Mengde vørter: 20,0l
Mengde ferdig øl: 18,3l
Alkoholstyrke: 7,7%
Beregnet IBU: 33,0
Beregnet farge: 49 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
2900 gr. Pilsner, EBC 3
2900 gr. Pale Ale, Maris Otter, EBC 5,5
100 gr. Red Crystal, EBC 400
50 gr. Chocolate Malt, EBC 1200
50 gr. Special B hel, EBC 350
1500 gr. Cassonade, EBC ?

[B]Humle og krydder[/B]
23 gr. East Kent Goldings Blomst 2011, IBU 5,4, tid 01:30
6 gr. East Kent Goldings Pellets, 2011, IBU 4, tid 01:30
20 gr. Fuggles Blomst 2013, IBU 5,3, tid 01:30
20 gr. Hallertau Mittelfruh 2013 blomst, IBU 3,9, tid 00:30
15 gr. Fuggles Blomst 2013, IBU 5,3, tid 00:15

[B]Andre ingredienser[/B]


[B]Meskeinformasjon[/B]
Innmesk 58 grader
Mesking 58 grader 15 min.
Mesking 66 grader 30 min.
Mesking 70 grader 30 min.
Skylling 78 grader 30 min.

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: WLP540 Abbey Ale
Gjærmengde: Slurry 169 ml.
Informasjon om gjæring:
14 dager på 19-22 grader

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 3. januar 2015
Flasket: 30. januar 2015
Filtrert: Nei
Karbonering: F