Brygger: Sverre Bech-Sjøthun
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 10B Lys sterk belgisk ale
OG: 1,081
FG: 1,017
Mengde vørter: 31,0l
Mengde ferdig øl: 28,0l
Alkoholstyrke: 8,2%
Beregnet IBU: 29,0
Beregnet farge: 7,5 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
6.5kg Pilsner malt
1.3kg table sugar

[B]Humle og krydder[/B]
30g Magnum @ 60 min
30g Tettnang @ 15 min

[B]Andre ingredienser[/B]


[B]Meskeinformasjon[/B]
60 min @ 66C
10 min @ 75C

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: WLP530
Gjærmengde: 3l starter
Informasjon om gjæring:
Pitch yeast at 18C, ferment at 19C, and allow to rise freely up to 24C, for 7 days, or until FG is reached.

Carbonate with 7g sugar per liter

[B]Kommentarer[/B]
Brewed on Grainfather.
90% mash efficiency.

Mash water: 21l
Sparge water: 15l

Water adjustments
Mash: 4g CaSO4,   2g CaCL2,   0g CaCO3
Sparge: 3g CaSO4,  2g CaCL2

[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 15. juli 2017
Flasket: 8. august 2017
Filtrert: Nei
Karbonering: N