Brygger: Brede Venås
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 9E Imperial stout
OG: 1,122
FG: 1,024
Mengde vørter: 50,0l
Mengde ferdig øl: 47,0l
Alkoholstyrke: 12,6%
Beregnet IBU: 83,0
Beregnet farge: 80 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
12,50 kg Pale Malt (2 Row) Bel (5,9 EBC) Grain 5 46,5 % 
5,00 kg Munich I (Weyermann) (14,0 EBC) Grain 6 18,6 % 
1,70 kg Oats, Flaked (2,0 EBC) Grain 7 6,3 % 
1,25 kg Caramel/Crystal Malt - 80L (157,6 EBC) Grain 8 4,6 % 
1,00 kg Smoked Malt (Weyermann) (3,9 EBC) Grain 9 3,7 % 
0,50 kg Special B Malt (354,6 EBC) Grain 10 1,9 % 
0,30 kg Chocolate Malt (886,5 EBC) Grain 11 1,1 % 
0,30 kg Coffe light (250,0 EBC) Grain 12 1,1 % 
0,30 kg Coffee malt (500,0 EBC) Grain 13 1,1 % 
0,30 kg Roasted Barley (Thomas Fawcett) (1199,7 EBC) Grain 14 1,1 % 
0,50 kg Extra Light Dry Extract (5,9 EBC) Dry Extract 17 1,9 % 
2,00 kg Lyle's Golden Syrup dark (180,0 EBC) Sugar 18 7,4 % 
1,00 kg Sugar, Table (Sucrose) (2,0 EBC) Sugar 19 3,7 %

[B]Humle og krydder[/B]
135,00 g Hallertauer Mittelfrueh [4,30 %] - First Wort 120,0 min Hop 15 15,0 IBUs 
50,00 g Pearle [8,20 %] - First Wort 120,0 min Hop 16 10,6 IBUs 
160,00 g Magnum [14,00 %] - Boil 105,0 min Hop 20 57,4 IBUs 100,00 g Northern Brewer [8,50 %] - Boil 0,0 min Hop 23 0,0 IBUs

[B]Andre ingredienser[/B]
20,00 g Chalk (Mash 60,0 mins) Water Agent 1 - 
10,00 g Salt (Mash 60,0 mins) Water Agent 2 - 
5,00 g Epsom Salt (MgSO4) (Mash 60,0 mins) Water Agent 3 - 
5,00 g Gypsum (Calcium Sulfate) (Mash 60,0 mins) Water Agent 4 - 17,00 g Klar urt (Boil 15,0 mins) Other 21 - 
5,50 g Yeast Nutrient (Boil 15,0 mins) Other 22 -

[B]Meskeinformasjon[/B]
Protein Rest Add 60,38 l of water at 54,0 C 50,0 C 30 min 
Saccharification Heat to 64,4 C over 15 min 64,4 C 75 min 
Mash Out Heat to 75,6 C over 10 min 75,6 C 10 min

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: US 05
Gjærmengde: 5 pakker
Informasjon om gjæring:
Tilsatte først sukker og maltekstrakt etter at hovedølet hadde gjæret ned til 1026 ca en uke. 2 dager senere tilsatte jeg sirupen.
Stoppet på 1024 12,6%

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 17. januar 2010
Flasket: 25. februar 2010
Filtrert: Nei
Karbonering: N