Brygger: Jonas Hovde Pedersen
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 11B Mørk sterk belgisk ale
OG: 1090
FG: 1024
Mengde vørter: 45,0l
Mengde ferdig øl: 40,0l
Alkoholstyrke: 10,0%
Beregnet IBU: 30,6
Beregnet farge: 36,8 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
10,5 kg pilsmalt
3 kg munich type 2
1 kg crystall 120 EBC
0,5 kg special B

1 kg Demerarasukker tilsatt i vørter, kokt 15 min

[B]Humle og krydder[/B]
60 g target, kokt 60 min, 8,8% alfa
50 g Hallertau mittelfrueh, kokt 10 min, 3,2 % alfa
40 g target, kokt 5 min, 8,8 % alfa

[B]Andre ingredienser[/B]


[B]Meskeinformasjon[/B]
75 min på 65 grader C

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: 1214 Belgian Abbey
Gjærmengde: Masse slurry
Informasjon om gjæring:
14 dager på 20 grader C

[B]Kommentarer[/B]
230 gram sukker til 40 liter øl for karbonering

[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 15. mai 2015
Flasket: 6. juni 2015
Filtrert: Nei
Karbonering: N