Brygger: Per Øyvind Tjeldnes
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 4I Amerikansk amber
OG: 1,056
FG: 1,012
Mengde vørter: 59,0l
Mengde ferdig øl: 52,0l
Alkoholstyrke: 5,8%
Beregnet IBU: 53,0
Beregnet farge: 23,6 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
Maris Otter pale malt, 10 kilo
Pale Crystal, 1 kilo
Crystal, 1 kilo
Munich malt, 1 kilo
Carafa special 3, 50 gram

[B]Humle og krydder[/B]
90 gram Cascade (6,7%), 
15 minutter
90 gram Equinox (13,9%),
15 minutter
90 gram Cascade (6,7%), 
5 minutter
90 gram Equinox (13,9%),
5 minutter
90 gram Cascade (6,7%), 
tørrhumling, 7 dager
90 gram Equinox (13,9%),
tørrhumling, 7 dager

[B]Andre ingredienser[/B]
22 gram Kalsiumsulfat i mesk
11 gram CaCo3 i mesk
10 gram Kalsiumsulfat i skyllevannet
1 whirlfloctablett, 15 minutter kok
1 tsk Wyeast gjærnæring, 15 minutter kok

[B]Meskeinformasjon[/B]
66 grader, 90 minutter
78 grader, 5 minutter

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: WLP 001
Gjærmengde: 2 rør, 3 l. starter
Informasjon om gjæring:
18 grader i 7 dager
20 grader i 7 dager
20 grader i 14 dager, karbonering på flasker.

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 31. januar 2016
Flasket: 14. februar 2016
Filtrert: Nei
Karbonering: N