Brygger: Einar Michelsen
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 2D Münchener dunkel
OG: 1056
FG: 1014
Mengde vørter: 27,0l
Mengde ferdig øl: 25,0l
Alkoholstyrke: 5,2%
Beregnet IBU: 21,0
Beregnet farge: 32 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
Munich Malt 15 EBC, 6400 g	
Chocolate Malt 1000 EBC, 100 g	
Dry Light Extract 8 EBC, 700	g	
Cane Sugar (light)	20 EBC, 167 g (karboneringssukker)

[B]Humle og krydder[/B]
Hallertauer Mittelfruh 4.5 %, 40 g - 60min
Hallertauer Mittelfruh 4.5 % 30g - 20min

[B]Andre ingredienser[/B]
CaCl2 (meskevann): 6 gram
CaCO3 (kun mesk): 4 gram
NaHCO3 (kun mesk): 8 gram (6 gram Natron)
PH før kok var va. 5,8 -5,7. PH i vørteren som ble satt til gjæring var ca 5,6.

[B]Meskeinformasjon[/B]
Nosprage 42 liter meskevann.
68°C i 60	min

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: SafLager W-34/70
Gjærmengde: 60 gram
Informasjon om gjæring:
9 grader i ca 14 dager, deretter en uke i romtemp.
Pitctemp på ca 14 grader. 
1 min. med ren oksygen

[B]Kommentarer[/B]
Total tid på bygget var 4 timer, fra vann ble satt til oppvarming og til gjær var tilsatt.
700 gram DME i en liter vann.

[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 20. januar 2018
Flasket: 15. februar 2018
Filtrert: Nei
Karbonering: N