Brygger: Einar Michelsen Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 2D Münchener dunkel OG: 1056 FG: 1014 Mengde vørter: 27,0l Mengde ferdig øl: 25,0l Alkoholstyrke: 5,2% Beregnet IBU: 21,0 Beregnet farge: 32 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] Munich Malt 15 EBC, 6400 g Chocolate Malt 1000 EBC, 100 g Dry Light Extract 8 EBC, 700 g Cane Sugar (light) 20 EBC, 167 g (karboneringssukker) [B]Humle og krydder[/B] Hallertauer Mittelfruh 4.5 %, 40 g - 60min Hallertauer Mittelfruh 4.5 % 30g - 20min [B]Andre ingredienser[/B] CaCl2 (meskevann): 6 gram CaCO3 (kun mesk): 4 gram NaHCO3 (kun mesk): 8 gram (6 gram Natron) PH før kok var va. 5,8 -5,7. PH i vørteren som ble satt til gjæring var ca 5,6. [B]Meskeinformasjon[/B] Nosprage 42 liter meskevann. 68°C i 60 min [B]Gjæring[/B] Gjærtype: SafLager W-34/70 Gjærmengde: 60 gram Informasjon om gjæring: 9 grader i ca 14 dager, deretter en uke i romtemp. Pitctemp på ca 14 grader. 1 min. med ren oksygen [B]Kommentarer[/B] Total tid på bygget var 4 timer, fra vann ble satt til oppvarming og til gjær var tilsatt. 700 gram DME i en liter vann. [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 20. januar 2018 Flasket: 15. februar 2018 Filtrert: Nei Karbonering: N