Brygger: Even Obrestad Hægstad
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 8D Porter
OG: 64
FG: 18
Mengde vørter: 50,0l
Mengde ferdig øl: 39,0l
Alkoholstyrke: 6,0%
Beregnet IBU: 36,0
Beregnet farge: 82 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
7 kg maris otter
4 kg munchener
1,6 kg brown malt
1,5 kg crystal 120 EBC
0,9 chocolate malt 1200 EBC

[B]Humle og krydder[/B]
80g cascade 90min 26,9 ibu
50 g cascade 15min 7,8 ibu
100 g cascade 1min 1,4 ibu

[B]Andre ingredienser[/B]
Gjærnæring
Irish Moss

[B]Meskeinformasjon[/B]
68C 90 min
Hadde 16 kg malt i 50L speidel, virker dårlig. Fikk ihvertfall elendig utbytte

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: California WLP001
Gjærmengde: 3 pakker
Informasjon om gjæring:
Gikk fint.

[B]Kommentarer[/B]
Var del av en batch som ble splittet i tre gjæringskar. De to andre ble smakssatt med hhv lakris og bringebær.

[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 8. januar 2014
Flasket: 21. januar 2014
Filtrert: Nei
Karbonering: N