Brygger: Håkon Bugge Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 6B Amerikansk IPA OG: 1,066 FG: 1,012 Mengde vørter: 50,0l Mengde ferdig øl: 44,0l Alkoholstyrke: 7,5% Beregnet IBU: 56,4 Beregnet farge: 15,2 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] 12.5kg 2-row pale malt MARIS OTTER PALE MALT 5 EBC 0.508kg dextrine malt Carapils 5 EBC 0.343kg crystal malt (60 °L) CARAAMBER 70 EBC 0.223kg light Munich malt (4 °L) MUNICH MALT LYS 15 EBC 13.57kg Sum [B]Humle og krydder[/B] 60g Magnum (60 mins), 14.7% alpha syre 64g Cascades (30 mins), 7% alpha syre 18g Willamette (30 mins), 5.4% alpha syre 220g Cascade (0 mins), 7%alpha syre 132g Cascade (tørrhumling etter 8 dager) [B]Andre ingredienser[/B] 7.5g sukker per liter til flaskekarbonering [B]Meskeinformasjon[/B] 56 grader i 15 min 68 grader i 75 min Koking i 90 min [B]Gjæring[/B] Gjærtype: Wyeast 1217 WC IPA Gjærmengde: 4 pakker Informasjon om gjæring: 16 dager ved 22 grader 14 dager ved 22 grader på flaske Lagring ved ca. 10 grader [B]Kommentarer[/B] For IBU beregning spesifiserte jeg ett minutt for den siste humlingen ved 0 minutter, da kjølingen min ikke er veldig god. [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 22. november 2014 Flasket: 8. desember 2014 Filtrert: Nei Karbonering: F