Brygger: Håkon Bugge
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 6B Amerikansk IPA
OG: 1,066
FG: 1,012
Mengde vørter: 50,0l
Mengde ferdig øl: 44,0l
Alkoholstyrke: 7,5%
Beregnet IBU: 56,4
Beregnet farge: 15,2 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
12.5kg	2-row pale malt		MARIS OTTER PALE MALT 5 EBC
0.508kg	dextrine malt		        Carapils 5 EBC
0.343kg	crystal malt (60 °L)		CARAAMBER 70 EBC
0.223kg	light Munich malt (4 °L)	MUNICH MALT LYS 15 EBC
13.57kg	Sum

[B]Humle og krydder[/B]
60g	   Magnum (60 mins),   14.7% alpha syre
64g	   Cascades (30 mins),  7% alpha syre
18g	   Willamette (30 mins), 5.4% alpha syre
220g   Cascade (0 mins),     7%alpha syre
132g   Cascade (tørrhumling etter 8 dager)

[B]Andre ingredienser[/B]
7.5g sukker per liter til flaskekarbonering

[B]Meskeinformasjon[/B]
56 grader i 15 min
68 grader i 75 min
Koking i 90 min

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: Wyeast 1217 WC IPA
Gjærmengde: 4 pakker
Informasjon om gjæring:
16 dager ved 22 grader
14 dager ved 22 grader på flaske
Lagring ved ca. 10 grader

[B]Kommentarer[/B]
For IBU beregning spesifiserte jeg ett minutt for den siste humlingen ved 0 minutter, da kjølingen min ikke er veldig god.

[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 22. november 2014
Flasket: 8. desember 2014
Filtrert: Nei
Karbonering: F