Brygger: Bernt Sandsmark
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 9E Imperial stout
OG: 1105
FG: 1026
Mengde vørter: 23,0l
Mengde ferdig øl: 21,0l
Alkoholstyrke: 11,0%
Beregnet IBU: 63,0
Beregnet farge: 111 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
7 kg pale malt
1,5 kh Munich II
250g pale crystal 75
250g special B
250g Ambermalt
250g Brown malt
100g Pale chocolat
150g chocolatmalt
500g roasted baley

[B]Humle og krydder[/B]
70g magnum 60 min
50g EKG 15 min
50g EKG 2 min

[B]Andre ingredienser[/B]


[B]Meskeinformasjon[/B]
63`c i 30 min
71`c i 30 min
77`c i 5 min

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: wlp001
Gjærmengde: 2,5 liter starter
Informasjon om gjæring:
17`c i 3 dager, fri stigning opp til 20`c til ferdig

[B]Kommentarer[/B]
Oppskrift laget av Gahr Smith Gahrsen

[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 10. september 2014
Flasket: 11. november 2014
Filtrert: Nei
Karbonering: F