Brygger: Stian Gustavsen Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 13E Andre tilsetninger (basistype 4C Engelsk strong bitter/Engelsk pale ale) Ekstra ingredienser: 2,3 kg Butternut Gresskar, hjemmelaget Pumpkin Pie spice OG: 1057 FG: 1010 Mengde vørter: 25,0l Mengde ferdig øl: 23,0l Alkoholstyrke: 6,0% Beregnet IBU: 23,3 Beregnet farge: 22 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] 4,11 kg pale malt 1,38 kg Munich 17 EBC 0,28 kg Caramel 80 Lovibond 0,17 kg Caramel 60 Lovibond 0,10 kg Rice hulls (3,2 kg butternut pumpkin) [B]Humle og krydder[/B] Challenger 36g @ 60 minutter Tradisjonell hjemmelaget pumpkin pie spice mix etter amerikansk oppskrift, ca 2 ts i ved kokeslutt ferskkvernet i kaffekvern. [B]Andre ingredienser[/B] Ingenting utenom gresskar og pumpkin pie spice mix i foruten gjærnæring, humle og malt. Droppet protafloc. [B]Meskeinformasjon[/B] 66 grader over natta, så utmesk ti minutter på 75 grader. Unngikk faktisk stuck mash, men fikk en lei skylleøkt. [B]Gjæring[/B] Gjærtype: Nottingham Gjærmengde: 2 pk rehydrert Informasjon om gjæring: Startet gjæring på 16,5 grader, holdt den der de første to dagene, så 17 grader til den var nede på 1,010 etter 7 dager, så rampet den opp til 19 grader noen dager før fating. Tappet fra fat til flaske før innsending til NM. Gjæret lenger ned enn planlagt. Var ment å gå til 1,013. [B]Kommentarer[/B] To timers kok. Krydderet i ved flameout, ca 2 ts. Valgte en britisk variant i bunnen for at ikke gresskaret og krydderet skulle krangle for mye med humla.US-05 hadde jo ikke vært stilriktig ift NM heller, og jeg hadde ikke tid til ferskgjær. Myyye klabb og babb med så mye gresskar. Karamellisert i ovnen. Ble to paier i tillegg. Vekt er etter ovnsbaking. Gresskar gikk i mesken (risskall) og mesken gikk over natta. Et øl til Halloween. [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 21. oktober 2017 Flasket: 5. november 2017 Filtrert: Nei Karbonering: F