Brygger: Stian Gustavsen 
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 13E Andre tilsetninger (basistype 4C Engelsk strong bitter/Engelsk pale ale)
Ekstra ingredienser: 2,3 kg Butternut Gresskar, hjemmelaget Pumpkin Pie spice
OG: 1057
FG: 1010
Mengde vørter: 25,0l
Mengde ferdig øl: 23,0l
Alkoholstyrke: 6,0%
Beregnet IBU: 23,3
Beregnet farge: 22 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
4,11 kg pale malt
1,38 kg Munich 17 EBC
0,28 kg Caramel 80 Lovibond
0,17 kg Caramel 60 Lovibond
0,10 kg Rice hulls

(3,2 kg butternut pumpkin)

[B]Humle og krydder[/B]
Challenger 
36g @ 60 minutter 

Tradisjonell hjemmelaget pumpkin pie spice mix etter amerikansk oppskrift, ca 2 ts i ved kokeslutt ferskkvernet i kaffekvern.

[B]Andre ingredienser[/B]
Ingenting utenom gresskar og pumpkin pie spice mix i foruten gjærnæring, humle og malt. Droppet protafloc.

[B]Meskeinformasjon[/B]
66 grader over natta, så utmesk ti minutter på 75 grader. Unngikk faktisk stuck mash, men fikk en lei skylleøkt.

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: Nottingham
Gjærmengde: 2 pk rehydrert
Informasjon om gjæring:
Startet gjæring på 16,5 grader, holdt den der de første to dagene, så 17 grader til den var nede på 1,010 etter 7 dager, så rampet den opp til 19 grader noen dager før fating. Tappet fra fat til flaske før innsending til NM. Gjæret lenger ned enn planlagt. Var ment å gå til 1,013.

[B]Kommentarer[/B]
To timers kok. Krydderet i ved flameout, ca 2 ts. Valgte en britisk variant i bunnen for at ikke gresskaret og krydderet skulle krangle for mye med humla.US-05 hadde jo ikke vært stilriktig ift NM heller, og jeg hadde ikke tid til ferskgjær.

Myyye klabb og babb med så mye gresskar. Karamellisert i ovnen. Ble to paier i tillegg. Vekt er etter ovnsbaking. Gresskar gikk i mesken (risskall) og mesken gikk over natta. Et øl til Halloween.

[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 21. oktober 2017
Flasket: 5. november 2017
Filtrert: Nei
Karbonering: F