Brygger: Kai Berthelsen
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 5B Amerikansk brown ale
OG: 1062
FG: 1014
Mengde vørter: 100,0l
Mengde ferdig øl: 86,0l
Alkoholstyrke: 6,0%
Beregnet IBU: 45,4
Beregnet farge: 0 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
20 kg Palemalt (Bamberg?)
1.1 kg Caramalt (Viking)
0.4 kg Sjokolademalt
320 gram farin kokt opp i 1 liter vann til ettergjæring på flaske

[B]Humle og krydder[/B]
216 gram Golding pellets 5.6% 90 minutter
36 gram Cascade pellets 6.5% 30 minutter
36 gram Saaz pellets 3.4% 10 minutter

[B]Andre ingredienser[/B]
1/2 dl kalsiumklorid i innmesking
1 tablett Protafloc ved 10 minutter igjen av koketid.

[B]Meskeinformasjon[/B]
Direkte innmesking 68 grader. 55 - 60 liter vann.
Forsukringstid 60 minutter.
Deretter 76 grader vann for avrenning til 100 liter vørter i kokekar.

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: Notingham Ale Yeast
Gjærmengde: 100gram
Informasjon om gjæring:
Kokt opp 1 liter vann med 4 ss farin. Avkjølt til 20 grader og deretter pisket inn 100 Nottingham Ale Yest dagen før brygging.
Gjæret i 12 dager ved 18-19 grader.

[B]Kommentarer[/B]
Denne Brown Ale ble laget for 1 år siden.

[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 18. oktober 2011
Flasket: 29. oktober 2011
Filtrert: Nei
Karbonering: N