Brygger: Kai Berthelsen Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 5B Amerikansk brown ale OG: 1062 FG: 1014 Mengde vørter: 100,0l Mengde ferdig øl: 86,0l Alkoholstyrke: 6,0% Beregnet IBU: 45,4 Beregnet farge: 0 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] 20 kg Palemalt (Bamberg?) 1.1 kg Caramalt (Viking) 0.4 kg Sjokolademalt 320 gram farin kokt opp i 1 liter vann til ettergjæring på flaske [B]Humle og krydder[/B] 216 gram Golding pellets 5.6% 90 minutter 36 gram Cascade pellets 6.5% 30 minutter 36 gram Saaz pellets 3.4% 10 minutter [B]Andre ingredienser[/B] 1/2 dl kalsiumklorid i innmesking 1 tablett Protafloc ved 10 minutter igjen av koketid. [B]Meskeinformasjon[/B] Direkte innmesking 68 grader. 55 - 60 liter vann. Forsukringstid 60 minutter. Deretter 76 grader vann for avrenning til 100 liter vørter i kokekar. [B]Gjæring[/B] Gjærtype: Notingham Ale Yeast Gjærmengde: 100gram Informasjon om gjæring: Kokt opp 1 liter vann med 4 ss farin. Avkjølt til 20 grader og deretter pisket inn 100 Nottingham Ale Yest dagen før brygging. Gjæret i 12 dager ved 18-19 grader. [B]Kommentarer[/B] Denne Brown Ale ble laget for 1 år siden. [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 18. oktober 2011 Flasket: 29. oktober 2011 Filtrert: Nei Karbonering: N