Brygger: Per Øyvind Tjeldnes
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 1B Internasjonal lager
OG: 1,048
FG: 1,008
Mengde vørter: 60,0l
Mengde ferdig øl: 54,0l
Alkoholstyrke: 5,2%
Beregnet IBU: 37,0
Beregnet farge: 7 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
9,5 kg Pilsnermalt
0,8 kg Münchenermalt

300 gram sukker til karbonering på flasker

[B]Humle og krydder[/B]
60 minutter: 
50 gram Magnum humle (12,5%)

15 minutter: 
60 gram Hallertauer Mittelfrüh (2,85%)

[B]Andre ingredienser[/B]
1 tablett Whirlfloc 15 minutter kok
1 tsk Wyeast gjærnæring, 15 minutter kok

[B]Meskeinformasjon[/B]
90 minutter, 67 grader
Mashout 5 minutter, 78 grader

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: WLP 833
Gjærmengde: 4 rør + starter
Informasjon om gjæring:
17 dager på 12 grader
4 dager på 15 grader

14 dager karbonering på flasker ved 22 grader

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 6. januar 2015
Flasket: 27. januar 2015
Filtrert: Nei
Karbonering: N