Brygger: Erik Ingebrigtsen
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 13E Andre tilsetninger (basistype 8C Oatmeal stout)
Ekstra ingredienser: Patrick Volckmar Vardekaffe
OG: 1,063
FG: 1,014
Mengde vørter: 24,0l
Mengde ferdig øl: 22,0l
Alkoholstyrke: 6,2%
Beregnet IBU: 29,3
Beregnet farge: 67 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
4 kg Pale Malt, Maris Otter
1 kg Flaket Havre
400 gr Chocolate Malt
300 gr Flaket Bygg
300 gr Caramel 60L
300 gr Roasted Barley
200 gr Amber Malt

[B]Humle og krydder[/B]
27,5 gr. Norther Brewer 9,5%AA @ 60 min

[B]Andre ingredienser[/B]
70 Gr. Patrick Volckmars Vardekaffe kaldsteepet i 0,7 liter vann (Temp 3C) 24 timer.
Tilsatt ved flasking.

[B]Meskeinformasjon[/B]
65C i 75 Minutter
73C i 10 Minutter

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: WLP002
Gjærmengde: 1 rør, starter
Informasjon om gjæring:
3 uker ved 22C

[B]Kommentarer[/B]
560 gr (56%) av flaket havre ble toasted i ovnen ved 150 grader dagen før.

[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 15. januar 2014
Flasket: 5. februar 2014
Filtrert: Nei
Karbonering: N