Brygger: Erik Ingebrigtsen Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 13E Andre tilsetninger (basistype 8C Oatmeal stout) Ekstra ingredienser: Patrick Volckmar Vardekaffe OG: 1,063 FG: 1,014 Mengde vørter: 24,0l Mengde ferdig øl: 22,0l Alkoholstyrke: 6,2% Beregnet IBU: 29,3 Beregnet farge: 67 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] 4 kg Pale Malt, Maris Otter 1 kg Flaket Havre 400 gr Chocolate Malt 300 gr Flaket Bygg 300 gr Caramel 60L 300 gr Roasted Barley 200 gr Amber Malt [B]Humle og krydder[/B] 27,5 gr. Norther Brewer 9,5%AA @ 60 min [B]Andre ingredienser[/B] 70 Gr. Patrick Volckmars Vardekaffe kaldsteepet i 0,7 liter vann (Temp 3C) 24 timer. Tilsatt ved flasking. [B]Meskeinformasjon[/B] 65C i 75 Minutter 73C i 10 Minutter [B]Gjæring[/B] Gjærtype: WLP002 Gjærmengde: 1 rør, starter Informasjon om gjæring: 3 uker ved 22C [B]Kommentarer[/B] 560 gr (56%) av flaket havre ble toasted i ovnen ved 150 grader dagen før. [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 15. januar 2014 Flasket: 5. februar 2014 Filtrert: Nei Karbonering: N