Brygger: Audun Solbrekke
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 6B Amerikansk IPA
OG: 1080
FG: 1018
Mengde vørter: 37,0l
Mengde ferdig øl: 34,0l
Alkoholstyrke: 8,2%
Beregnet IBU: 67,0
Beregnet farge: 216 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
11,00 kg Pale Malt, Maris Otter (Thomas Fawcett)
0,50 kg Caramel/Crystal Malt - 80L (157,6 EBC)
0,50 kg Wheat, Flaked (3,2 EBC)
0,40 kg Munich Malt - 20L (25,0 EBC)
0,40 kg Pale Crystal (60,0 EBC) 
0,20 kg Rye Malt (9,3 EBC)

[B]Humle og krydder[/B]
55,00 g Centennial [10,50 %] - Boil 60 min 
50,00 g Cascade [5,75 %] - Boil 30 min 
40,00 g Centennial [10,50 %] - Boil 30 min 
35,00 g Cascade [5,75 %] - Boil 5 min
35,00 g Columbus (Tomahawk) [15,00 %] - Boil 5 min 
50,00 g Cascade [5,75 %] - Boil 0 min
25,00 g Columbus (Tomahawk) [15,00 %] - Boil 0 min
100,00 g Cascade [5,75 %] Dry hop 10 days
100,00 g Columbus (Tomahawk) [15,00 %] Dry hop 8 days

[B]Andre ingredienser[/B]
1,00 tsp Yeast Nutrient (Boil 15,0 mins) 
1,00 tsp Irish Moss (Boil 10,0 mins)

[B]Meskeinformasjon[/B]
66,5 grader 60 min
75 grader 15 min

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: WLP007
Gjærmengde: 2 rør + 5 liter starter
Informasjon om gjæring:
14 dager 19 grader

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 27. november 2012
Flasket: 10. desember 2012
Filtrert: Nei
Karbonering: N