Brygger: Øyvind Gulbrandsen Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 13D Andre røykøl (basistype 8E Moderne porter og stout) Ekstra ingredienser: OG: 1060 FG: 1016 Mengde vørter: 21,0l Mengde ferdig øl: 20,0l Alkoholstyrke: 5,8% Beregnet IBU: 41,0 Beregnet farge: 70 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] 2000 g mørk munchnermalt 25 EBC 1600 g maris otter 5 EBC 1000 g røykmalt (Weyermann?) 500 g brunmalt 150 BEC 300 g svartmalt 1300 EBC 150 g mørk krystallmalt 275 EBC [B]Humle og krydder[/B] 28 g Northern brewer 10,5 % i 60 min 30 g Chinook 11,6 % i 5 min [B]Andre ingredienser[/B] [B]Meskeinformasjon[/B] Innmesk på 62°C, mesket på 67°C i 75 min, utmesk på 77°C i ti min [B]Gjæring[/B] Gjærtype: WLP013 Gjærmengde: 1,5l starter Informasjon om gjæring: 17°C i tre dager, romtemperatur (ca21°C) i 11 dager [B]Kommentarer[/B] [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 21. januar 2013 Flasket: 3. februar 2013 Filtrert: Nei Karbonering: N