Brygger: Øyvind Gulbrandsen
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 13D Andre røykøl (basistype 8E Moderne porter og stout)
Ekstra ingredienser: 
OG: 1060
FG: 1016
Mengde vørter: 21,0l
Mengde ferdig øl: 20,0l
Alkoholstyrke: 5,8%
Beregnet IBU: 41,0
Beregnet farge: 70 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
2000 g mørk munchnermalt 25 EBC
1600 g maris otter 5 EBC
1000 g røykmalt (Weyermann?)
500 g brunmalt 150 BEC
300 g svartmalt 1300 EBC
150 g mørk krystallmalt 275 EBC

[B]Humle og krydder[/B]
28 g Northern brewer 10,5 % i 60 min
30 g Chinook 11,6 % i 5 min

[B]Andre ingredienser[/B]


[B]Meskeinformasjon[/B]
Innmesk på 62°C, mesket på 67°C i 75 min, utmesk på 77°C i ti min

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: WLP013
Gjærmengde: 1,5l starter
Informasjon om gjæring:
17°C i tre dager, romtemperatur (ca21°C) i 11 dager

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 21. januar 2013
Flasket: 3. februar 2013
Filtrert: Nei
Karbonering: N